ULUSAL BİLİM KAMPI'NIN İLKİ SAMSUN'DA BAŞLADI…

Samsun Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Serra Otel’de ‘Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı’ açılış töreni düzenlendi

ULUSAL BİLİM KAMPI'NIN İLKİ SAMSUN'DA BAŞLADI…
13 Şubat 2017 - 21:33
Samsun Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Serra Otel’de ‘Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı’ açılış töreni düzenlendi.
Vali İbrahim Şahin, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı özel program ve proje uygulayan 38 ilden 58 okulun katılımıyla Serra Otel’de düzenlenen ‘Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı’ açılış programına katıldı.
BELİRLİ EĞİTİM REFORMU VE PROGRAMLARI UYGULAYAN OKULLARDIR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından ‘Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı’ programının açılış konuşmasını yapan Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Proje Okulu, yurt içinde ve yurt dışında yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşmaları çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten eğitim kurumları ve belirli eğitim reformu ve programları uygulayan okullardır. Milli Eğitim Bakanı tarafından proje okulu olarak onaylanan okullar, diğer okulların gerçekleştirmiş olduğu eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra akademik, sosyal, kültürel ya da hayata dair her alanda yerel, ulusal veya uluslararası olarak kendisine tanınan sınırlar çerçevesinde kurum veya kuruluşlar ile protokoller yaparak çalışmaları projelendirir, sonuçlarını analiz eder ve diğer eğitim kurumlarına örnek teşkil edecek nitelikte Mili Eğitim Bakanlığı’na sunar. Bu projemizin okulumuza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
1PROJE OKULLARIMIZI YAKINDAN İZLİYORUZ VE TAKİP EDİYORUZ
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Seyit Ahmet Kaynak yaptığı konuşmasında, “Burada üç günlük Ulusal Bilim Kampı gerçekleştirilecek. Bu süreçte bu gün burayı bir okula dönüştürdük. Okulları belli duvarlardan, belli sınıflardan, beli mekânlardan ayrı, ayrı yerlere taşımanın aslında bir örneğini, bir modelini burada gerçekleştirmiş olduk. Okul mevcut binalardan, mevcut duvarlardan, sınıflardan ibaret değildir. Bizler kendi illerimizde bulunan, başka illerde bulunan her türlü bilim merkezlerini, üniversite ortamlarını, tarihi mekânları ve kültürel mekânları bir sınıf haline bir eğitim-öğretim merkezi haline dönüştürebiliriz. Bakanlığımız proje okulu meselesini son derece önemsemektedir. Proje okullarımızı yakından izliyoruz ve takip ediyoruz. Bu konuda bakanlık olarak bize ne düşüyorsa her türlü yardımı ve her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
7- Boş kalıp haberÜLKEMİZE BİRÇOK SPORCU, SPOR ADAMI, GAZETECİ VE SPORSEVERLER GELECEK

Eğitime gönül veren, gövdesini veren ve tüm hayatını veren bir insan olarak eğitim ile ilgili yapılacak olan ne varsa orada olacağını hatırlatan Vali İbrahim Şahin, "Bunu burada da söylemek istedim. Eğer bir şeyler üreteceksek, dünyaya yön vereceksek kendinizi lütfen küçümsemeyin. Çünkü yazdığınız bir yazılım belki dünyaya şekil verecektir veya sizin hayatınıza yön verecektir. Bunları yaparken mutlak suretle değerler eğitimini dikkate almamız gerekiyor. Biz biraz değerler eğitim dediğimiz kavramlar yığınını unuttuk. Bu sene Temmuz ayında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun’da yapılacak. Bu olimpiyat için ülkemize birçok sporcu, spor adamı, gazeteci ve sporseverler gelecek. Samsun ilklerin şehri. Bu proje de Türkiye’de uygulanan bir ilk proje. Biz ilimizde ‘Tabiatta Ders Var’ diye bir proje başlattık. Öğrencilerimizi sınıflardan alıyoruz araçlara bindirip Kuş Cennetine götürüyoruz. Tabiatla ilgili dersleri özellikle Fen bilgisi derslerini burada görüyorlar. Tabiatla iç içe oluyorlar. Yarın okullara geldikleri zaman daha dinç ve heyecanlı bir şekilde geliyorlar. Onun için bizim bu eğitim formatını değiştirmemiz gerekiyor" dedi.
TÜRKİYE NÜFUS İTİBARİYLE DÜNYA SIRALAMASINDA İLK ON SIRA İÇERİSİNDEYİZ
Dünyada üç ülkede cerrahi alet üretildiğini belirten Vali Şahin, "Almanya, Pakistan ve Türkiye’de Samsun’da üretilmektedir. Bu ürünleri geliştirip bunların üzerine yeni şeyleri ikame etmeliyiz ve biraz daha nitelikli ürünler üretmeliyiz ki mesafe alalım. Biraz yazılıma ağırlık vermemiz gerekiyor ve yazılım önceliğimiz olmalı. Geleceğin ülke yöneticileri sizler olacaksınız. Sizin yaşayacağınız gelecekle ilgili döneme yönelik bir eğitim vereceğiz ama değerler kavramı ile ilgili vereceğimiz eğitim sizin bütün değerlerinizden koptuğu anlamına gelmez. Bundan dolayı belki değerler eğitimi kavramına bir sürü kelimeler sıkıştırabiliriz. Bu değerler eğitiminin mutlaka okutulması, öğretilmesi ama sizin tarafınızca da alınması gerekiyor. İnanılmaz genç bir nüfusumuz var. Bu bizim belki en büyük sermayemiz. Türkiye nüfus itibariyle dünya sıralamasında ilk on sıra içerisindeyiz. Yani nüfus itibariyle 8-9’ncu ülkesiyiz. Biz ekonomik olarak da dünya sıralamasında ilk on sıra içine girmek durumundayız. Hâlbuki biz 16-17 sıralardayız. İlk on sıra içine girmek için çok daha fazla çalışmak durumundayız. Biz Osmanlı İmparatorluğundan kalma mirasının üzerindeyiz. Onun için bizlerin çok daha fazla çalışması gerekiyor“ diye ifade etti.
BİZİM ŞU AN 50 MİLYAR DOLARIMIZ OLSA DÜNYAYI DİZE GETİRİRİZ
Vali İbrahim Şahin son olarak şunları söyledi:" Osmanlı İmparatorluğu olarak 63 ülkeyi ya yönetmişiz yada egemenliğimiz altında tutmuşuz. Bazı ülkeleri yönetmemişiz ama vergimizi almışız. Ama Osmanlının doğrudan yönettiği ve bugünkü Anadolu sınırlarına sıkıştığımız yerleri de dikkate alacak olursak Osmanlı İmparatorluğu sınırları altında olan ülkelerin 1890’lı yıllarda bir yıllık petrol geliri 850 milyar dolar. Bizim şu an 50 milyar dolarımız olsa dünyayı dize getiririz. Herhalde o zaman bizim milli gelirimiz 20 bin dolarlar falan olur. Kişi başına mili gelirimizi 15-16 bin doların üzerine çıkardığımızda bizi kimse dizginleyemez. Çünkü temel sorunda o. Onun için çok daha fazla çalışmalıyız. Samsun İlkadım şehri, Samsun kurtuluş şehri, Samsun Cumhuriyetin ilk temellerinin atıldığı şehir ve aynı zamanda Samsun tabiat güzelliklerinin olduğu şehir. Samsun’a dışardan gelen misafirlere gelmişken bu güzel şehri gezmenizi tavsiye ediyorum. Samsun’a hoş geldiniz diyorum. Bu toplantının hepimize, Samsunumuza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."
‘Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı’
açılış programına ayrıca, İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum