TÜBA İle Arnavutluk Bilimler Akademisi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Arnavutluk Bilimler Akademisi (Akademinë e Shkencave të Shqipërisë) Başkanı Prof. Dr. Prof. Skënder Gjinushi her iki akademi arasında bilimsel iş birliği için hazırlanan mutabakat zaptını imzaladılar.

TÜBA İle Arnavutluk Bilimler Akademisi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı
20 Nisan 2024 - 22:53
TÜBA ve Arnavutluk Bilimler Akademisi, Güneydoğu Avrupa Bölge Akademileri (The South East Europe Regional Academies-SEERA) 2. Toplantısında organize edilen mutabakat zaptını akademik işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek, iş birliğine dayalı faaliyetler geliştirmek amacıyla bilim insanları ve akademisyenler arasındaki bilimsel bilgi ve deneyim alışverişini teşvik etmek, iş birliğini kolaylaştırmak, ileri araştırmaların ekonomik büyüme ve istihdam yaratmaya yol açacak ticari uygulamalara dönüştürülmesi amacıyla üyeler arasında iş birliğini teşvik etmek üzere imzaladı.
Fen ve teknoloji, beşeri bilimler, tıp ve sosyal bilimler dâhil olmak üzere tüm alanlarda bilimsel iş birliğini esas olarak ikili sempozyumlar, bilim insanı değişimi, bilgi ve yayın alışverişi yoluyla teşvik etmek konusunda anlaştılar. İlk olarak 2001 yılında imzalanan ikili iş birliği anlaşması, son olarak atılan imzalarla 10 yıl süresince geçerli olacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum