TÜBA ve Özbekistan Bilim Diplomasisinde Kültür Tarihi Buluşması

Özbekistan Devlet Başkanı Sayın Şevket Mirziyoyev’in himayesinde gerçekleştirilen “Dünya Yazma Eser Koleksiyonlarında Özbekistan’ın Kültürel Mirası" projesiyle yayımlanan 50 ciltten oluşan kitap koleksiyonu Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev tarafından TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e takdim edilecek.

TÜBA ve Özbekistan Bilim Diplomasisinde Kültür Tarihi Buluşması
26 Nisan 2024 - 19:38
TÜBA ve Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Heyeti, Özbek-Türk bilim diplomasisi kapsamında “Dünya Yazma Eser Koleksiyonlarında Özbekistan’ın Kültürel Mirası” başlığı altında bir araya gelecek.
TÜBA Konsey üyelerinin de yer alacağı program, Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev ve Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in konuşmasıyla açılacak; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Program Koordinatörü ve tarihçi Dr. Ali İhsan Çağlar’ın sunumuyla devam edecek. Özbekistan Devlet Başkanı Sayın Şevket Mirziyoyev’in himayesinde gerçekleştirilen “Dünya Yazma Eser Koleksiyonlarında Özbekistan’ın Kültürel Mirası" projesiyle yayımlanan 50 ciltten oluşan kitap koleksiyonu Büyükelçi Azamhocayev tarafından Başkan Şeker’e takdim edilecek.
Böylece; Türkiye’de sadece Topkapı Sarayı Müzesi’nde bulunan eser, aynı zamanda TÜBA’da da yer alacak.  Özbek kültürel mirasının korunması ve tanıtılması amacıyla hazırlanan kapsamlı eser, Özbekistan'ın tarihi ve kültürüyle ilgili yabancı müzelerde saklanan ender eserlerin tıpkı basımını içeriyor. Özbekistan’ın eşsiz mirasının korunmasına ve tanıtılmasına olanak sağlayacak ve aynı zamanda Özbekistan'ın tarihi ve kültürünün Türk bilim insanları tarafından incelenmesine hizmet eden çalışmada, Özbekistan'ın tarihi, kültürü ve sanatı ile tekstil, seramik ve resim eserleri gibi konularda bilgiler yer alıyor. Bu büyük külliyat, hem araştırmacılar için değerli bir bilgi kaynağı hem de eğitim kaynağı olarak değerlendiriliyor.
(Davetiye ektedir)
Tarih: 29 Nisan 2024 - Saat: 10.30
Yer: Türkiye Bilimler Akademisi - Çankaya/Ankara
LCV: 0312 442 29 33 (TÜBA Özel Kalem)
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum