Samsun Teknopark firmasından Almanya'ya yazılım ihracatı

Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi firmalarından Tekşen Bilişim geliştirdikleri rent a car yazılımını Almanya’da bir firmaya satarak yazılım ihracatı gerçekleştirdi

Samsun Teknopark firmasından Almanya'ya yazılım ihracatı
04 Ocak 2019 - 18:06
Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi firmalarından Tekşen Bilişim geliştirdikleri rent a car yazılımını Almanya’da bir firmaya satarak yazılım ihracatı gerçekleştirdi.
Tekşen Bilişim’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Samet Teke, otomotiv sektöründe 10 yıl boyunca edindiği tecrübe ve bilgisiyle 2014 yılının sonunda Tekşen Bilişim’i kurarak Gözcü Araç Takip markasıyla faaliyetlerine başlamıştır. İki yıldır Samsun Teknopark’ta bulunan Ar-Ge ofisinde çalışmalarını sürdüren Tekşen Bilişim, rent a car firmaları için yazılımlar geliştirmektedir. E-RAC adını verdikleri elektronik rent a car sisteminin farklı versiyonlarını geliştirip E-RAC v2’yi Almanya’da faaliyet gösteren bir broker firmasına satarak ilk yazılım ihracatlarını gerçekleştirmiştir.
KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK YAZILIM FİRMASI
Gerçekleştirdikleri ihracat sonrasında bunu sürekli hale getireceklerini dile getiren Teke, “İlk ihracatımız Almanya’ya gerçekleşti. Bunun için mutlu ve gururluyuz. Almanya genelinde 150 acentesi bulunan ve Berlin şehrinde bin araç parkı kapasitesine sahip bir broker firmasına geliştirdiğimiz elektronik rent a car yazılımının satışını yaparak ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Bundan sonra farklı ülkelere de ihracat yapabilmek için çalışmalarımıza hız verdik. Karadeniz Bölgesi’nin personel ve ciro bakımından en büyük yazılım firmasıyız. Hedeflediklerimizi yapabilecek ekip ve özveriye sahibiz” dedi.
GELİŞİMİMİZDE SAMSUN TEKNOPARK’IN ROLÜ BÜYÜK
Samsun Teknopark bünyesinde faaliyet göstermeye başladıktan sonra girişimcilik ekosisteminin içinde olmanın faydalarından bahseden Teke, “Samsun Teknopark’ın gelişimimizde rolü büyük. Samsun Teknopark’ta bir girişimcilik ekosistemi var ve bu ekosistemin size katkıları oluyor. Örneğin, yazılım firmalarıyla irtibat kuruyorsunuz, onların oluşturduğu başka bir sistem sizin sisteminize entegre edilebilir oluyor, karşılıklı fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz. Mentorluk desteği alıp mentorluk desteği verebiliyorsunuz. Düzenlenen etkinliklere ve konferanslarla birlikte kişisel gelişimimize de katkı sağlıyoruz” dedi.
EĞİTİME ÖNEM VEREN BİR KURUMUZ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ile kalite geliştirme faaliyetleri kapsamında protokol imzalayan Tekşen Bilişim, eğitime katkı sağlayarak, yenilenen bölüm müfredatlarında öğrencilerin son dönemlerini okul yerine çalışma ortamlarında geçirmelerini sağlayarak eğitime destek verdiklerini dile getiren Teke, “Eğitime önem veren bir kurumuz. Samsun Teknopark’ın bize sağladığı önemli desteklerden birine örnektir imzalanan bu protokol. Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak aracılığıyla OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap ile birlikte imzaladığımız bu protokolle Matematik Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerden Mesleki Uygulama Programı’nın belirlediği kriterleri yerine getirenler hafta da 40 saat bizimle birlikte çalışarak hem mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak hem de mesleki mensubiyet duygusunu edinecekler” dedi.
ÖZEL YAZILIMLAR YAZARAK HER İHTİYACA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
Tekşen Bilişim’in tüm yazılım problemlerine kalıcı ve uzun vadeli çözümler üreterek özel yazılımlar yazdıklarını belirten Teke, “Geçmişte masaüstü yazılımlar yaygın olarak kullanılmaktaydı fakat günümüzde internetin tüm dünyada yaygınlaşması ile mobil yazılım ve web yazılım hizmeti hız kazandı ve bu tür yazılımlar, hem daha kolay kurulum özelliğine sahip hem de kullanıcılara çok daha hızlı ulaşmaktadır. Size özel yazılımlar sayesinde işlerinizi daha esnek, planlı ve ekonomik hale getirebilirsiniz. Bu özel yazılımlara örnek referans olarak; Samsun Valiliğine yaptığımız yemekhane stok yönetimi ve ortağı olduğum sigortamteklif.com’ un online sigorta web operasyon sistemini verebilirim” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum