Nedim AYDIN

Nedim AYDIN


Türkiye Yüzyılı'nın Kabinesi!...

05 Haziran 2023 - 00:50

2023 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin ederek göreve başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabine üyelerini açıkladı. 
Kabinede kimler yok ki?
Adeta düşman çatlatır mahiyetinde!...
***“Cumhurbaşkanı Yardımcısı; Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı; Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı; Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı; Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı; Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı; Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı; Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor
 Bakanı; Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı; Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı; Ali Yerlikaya
Kültür ve Turizm Bakanı; Mehmet Nuri Ersoy​, Milli Eğitim Bakanı; Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı; Yaşar Güler, Sağlık Bakanı; Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı; Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı; İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı; Ömer Bolat
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Abdülkadir Uraloğlu.”
Kabine üyelerine isim isim
bakıldığında bakanların hepsi kendi alanlarında kendilerini kanıtlamış isimler…
Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına Cevdet Yılmaz ismi tam oturmuş desek abartmış olmayız.
Türkiye’nin dışa karşı gücüne güç katan bakanlıklardan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun yerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Soylu’nun yerine İstanbul valisi Ali Yerlikaya getirilmiş. 
Gelenin gideni aratmayacağı kişiler...
Bu isimlerin bakan olarak atanması bütün dünyada şok etkisi yarattı.
Bu isimler dosta güven düşmana korku misali…
Hazinenin başına Mehmet Şimşek’in gelmesi her kesimin kabulünü gören isim…
Önemli bakanlıklardan Enerji Bakanlığına Alparslan Bayraktar isimi de kamuoyunda olumlu sinyaller verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tecrübeli isimlerden Mehmet Özhaseki’nin gelmesi projelerin hızlı bir şekilde devam edeceği anlamına gelmekte.
Türkiye’nin önünü açan bakanlıklardan birisi de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Türkiye’nin ufkunu açacak beyinlerin merakla beklediği bakanlığa ise Mehmet Fatih Kacır’ın gelmesi teknolojide çığır açacak gençler tarafından sevinçle karşılandı.
Milli Savunma Bakanlığına işin ehli olan Yaşar Güler ismi cuk diye oturdu. Terör örgütlerinin bu isme pek de sıcak bakacak durumları yok gibi. Hulusi Paşa’nın performansının daha fazlasını yapacağından hiç şüphemiz yok.
Sağlığımız yine emin ellerde. Başarılı bir Sağlık Politikası izleyen Fahrettin Hoca ile yola devam…
Gençlik ve Spor
 Bakanlığına tanıdık bir isim olan Osman Aşkın Bak gelmesi olumlu karşılandı.
Piyasalardaki denetimleri ile milletin gözü kulağı olacak diğer bir bakanlık olan Ticaret Bakanlığına Ömer Bolat’ın getirildi. Vatandaşların Bakan Bolat’tan çok beklentisi var. Özellikle piyasalardaki dengesiz fiyat artışları ile mücadelenin nasıl yapılacağı merak konusu.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözlerinden biri olan, “Gidemediğin yer senin değildir” sözü doğrultusunda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına Abdülkadir Uraloğlu’nun gelmesi tam isabet.
Bakan Uraloğlu’nu Samsunlu olarak yakın tanıyanlardanız. Samsun’da Kara Yolları Bölge Müdürlüğü görevi yapan Uraloğlu, Samsun’daki başarılı çalışmalarından dolayı İzmir Bölge Müdürlüğüne, buradan da Kara Yolları Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.
Uraloğlu işinde başarılı bir bürokrattı. Her verilen görevi layıkıyla başarılı bir şekilde yerine getirmiş bir bürokrat olarak büyük projelere de imza attı. Bakanlığı döneminde de aynı şekilde başarılı olacağına inananlardanım.
Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza ‘Yeni Türkiye Yüzyılı’nda yapacakları görevlerinde başarılar dilerim.
Allah yollarını açık eylesin.
İnşallah ‘Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye dünyadaki gerçek gücüne kavuşur.
Allah’ım yolunuzu açık eylesin…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum