Reklam
Reklam
İsmet AKTAŞ

İsmet AKTAŞ


Samsun'u Samsun'da Tanıtalım!...

06 Mayıs 2022 - 23:02

Her sene İstanbul’da planlanan ve uygulanan  Samsun tanıtım günleri yapılmasına çok az bir zaman kaldı.
Burada amaç Samsun’un tanıtımına katkı vermek  tescil ürünleri tarihi ve kültürel yapısını ve turizme dair güzellikleri anlatmak ve tanıtmak olacaktır.
Anıtlar ve Heykeller, Göğceli Cami, Onur Anıtı, Amisos Mezarları, Nebiyan Dağı, Tarihi Çarşamba Köprüsü, Tütün İskelesi, Samsun Merkez Cami, Garpu Kalesi, Tarihi Yel Değirmeni, Samsunumuzun gezilmesi görülmesi ve tanıtımı aksatılmadan yapılması önemli yerlerden bazılarıdır.
Samsun Serbest Bölgesi
Samsun Serbest Bölgesi, Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki önemli ve modern limanının hemen bitişiğinde 73.000 metrekarelik bir alan üzerindedir.
İlimiz Azot Sanayi ile Yeşilyurt Demir Çelik İşletmesi, Afacan Plastik, Borsan gibi üretim potansiyeli ve istihdamı yüksek işletmelerle bölge için oldukça önemlidir.
Samsun ilinde gıda sanayi de büyük bir aşama kaydetmiştir.
Tekstil konfeksiyon, ağaç ve mobilya, kağıt ve ürünleri, kimya ve ilaç sanayi, plastik ürünleri sanayi, sabun ve deterjan sanayi, cam ve ürünleri sanayi, kiremit ve tuğla fabrikaları, kireç sanayi, lastik ve ürünleri sanayi, demir çelik sanayi, metal eşya ve makine sanayi, oto yedek parça sanayi ile bakır ve mamulleri sanayi Samsun’un sanayisini teşkil etmektedir.
Samsun’da turizmin vazgeçilmez üçlüsü denizin, kumun, güneşin yanı sıra artık birçok insanda tutku halini almış alternatif turizm aktivitelerinin gerçekleştirildiği alanları iç içe bulabilirsiniz.
Yine Cerrahi aletler üretimi konusunda Samsun Dünyanın önde gelen şehirlerinden biri konumundadır.
Samsun ve İstanbul Tanıtım Günleri
Süper güzel bir Organizasyon.
Samsun tanıtımına hiç kimse karşı olmaz olamaz olmamalı da.
Buraya kadar sıkıntı yok.
Çünkü tanıtım olmadan talep de olmaz.
Burada konuşulması gerekenleri Samsun’un önemli gazetecilerinden kardeşim Soner Cabbar’ın Samsun tanıtım günlerini kaleme almış olduğu ve yazdığı bu konu Samsun’da çok ses getirdi ve herkesin olduğu gibi benim de dikkatimi çekti.
Çok önemli konuydu.
Doğal olarak duyarsız kalamazdık Samsun Tanıtım Günlerine
Cabbar Kardeşim Soruyordu?
Samsun’da Yapamadığımız Tanıtımı İstanbul’da Yapıyoruz!...
Burada amaç Samsun’un tanıtımına katkı vermek.
Tescil ürünleri tarihi ve kültürel yapısını ve turizme dair güzellikleri anlatmak Samsun’un dışında yaşayan çocuklarımıza tanıtım anlamında süper bir gelişim sağlamak.
Fakat Samsun’da yaşayan çocuklarımız  için neden her yıl İstanbul‘da aksatılmadan yapılan  bu samsun tanıtım organizasyonu Samsun’da düzenli bir şekilde neden yapılmasın Neden?

Hepimizin ortak noktası.
İnanıyorum ki her Samsunlu gibi değil sadece İstanbul’da Türkiye’de bütün dünyada Samsun’un tanıtılmasını kesinlikle ister ve bundan da memnun olur.
Sonuç olarak değerli kardeşim gazeteci  Soner Cabbar çok önemli bir konuyu gündeme taşımıştır ve bunda da ne kadar çok haklı olduğunu Samsun kamuoyu kendisini desteklemiştir.
Buradan değerli gazeteci Soner Cabbar  kardeşime Samsun duyarlılığı için kendi adıma  Teşekkür ederim.
Netice olarak taş yerin de ağrır misali yaşamış olduğumuz Samsun’da bu ve buna benzer Organizasyonları mahallinde yapmak.
İnanıyorum ki yarınlarımız olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz çok büyük bir miras olacaktır.
İstanbul’da yapılan Samsun tanıtım günlerini yerel belediyeler, STK’lar, İş adamları ve birçok katılımcı ve iştirakçi ile şehrimizde yapabiliriz diye düşünenlerdeniz.
Samsun’u Samsun’da  Tanıtalım…
Saygılarımla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum