İsmet AKTAŞ

İsmet AKTAŞ


Aman Dikkat..

16 Temmuz 2021 - 14:25

Yazın gelmesi ile birlikte havalar ısındı ve her yer adeta cıvıl cıvıl eskiye özlem ile  dönüş mutluluğu başladı.
Ve bunun yanın da ayrıca pandemi için alınan olağanüstü kararlar  1 Temmuz itibarı ile normale dönüşün stardı da  verilmiş oldu.
Start verilmesine verildi de pandemi tam bitmedi ki!
Konunun uzmanlarının yapmış olduğu önemli açıklamalarda asla önlemlerden vazgeçilmemesi konusunda ciddi uyarıları devam ediyor…
Çünkü; Pandemi illeti daha tam anlamı ile bitmedi.
Vatandaşlarımızın aynı ciddiyet ve hassasiyetle pandemi kurallarını ilk günkü gibi aksatmadan devam edilmesi ailemiz ve sevenlerimiz açısından çok önemlidir.

Yine hiç aksatmadan hijyen kurallarına devam etmek mecburiyetindeyiz.
Mesafe, Hijyen, Maske olmasa olmazımızdır.
Özellikle kafeler, kahvehaneler, eğlence yerleri, Avm’ler, piknik  alanları, deniz kenarları  ve özellikle kalabalık yerlere mecbur kalmadıkça gitmemeliyiz. Gidilecek ise mesafe kurallarını unutmadan ve tam uygulayarak kendi önlemimizi kendimiz almalıyız.
Aşı…
Son günlerde aşı kampanyası bütün Türkiye’de olduğu gibi Samsunda da yaşamış olduğumuz her alanda ve her yerde sıraya girmeden kolaylıkla vatandaşlarımıza uygulanmakta olup her vatandaşımızın rahatlıkla aşılarını yaptırmaları elzem olmuştur.
Özelikle aşısını ihmal eden şehirlerde vaka sayısı artış göstermektedir.
Anlaşılır gibi değil; Neden ve niçin aşı kampanyasına tam anlamı ile iştirak edilmez pes doğrusu.
Yarınlarda sevdiklerimizi Pandemi’den kaybetmemek için aşımızı olalım, tedbirimizi alalım takdiri Allah’a bırakalım.
Özellikle yazımın başında da anlatmaya çalıştığım içerisinde bulunduğumuz yaz aylarında her zamankinden daha sıkı ve daha titiz önlemlerimizi alarak hep beraber pandemi illetinden birlikte kurtulalım.
Aman Dikkat!
Kendi önlemimizi kendimiz alacağız, dikkatli uyarıcı olacağız, gevşemeden yılmadan mücadele ederek kendi hayatımızı ve sevdiklerimizin hayatlarına önem vererek hep birlikte korunacağız.
Samsun’da hemen hemen bütün caddelerde yine maskelerimizi kolumuza takma alışkanlığı tekrar başlamış ve yine bütün merkezi yerlerde özelikle kalabalık mekanlarda maske takılmadığı gözlenmekte olup yetkililerin bu gidişata acil bir önlem alması kaçınılmaz olacaktır.
Aksi takdirde son pişmanlık fayda vermez.
Duyarlı ve istikrarlı bir şekilde usanmadan ve yılmadan üç kurala uymalıyız!... (Mesafe, Hijyen, Maske)
Bu arada can siperhane pandeminin en başından bu zamana kadar hayatlarını ortaya koyarak mücadele eden başta bütün Sağlık Çalışanlarımıza, ve  emeklerini esirgemeyen her kese gönülden Teşekkür ederim.
Kurban Bayramı…
Sevdiklerimizle hep birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde idraki ile sevinç duyduğumuz bu ulvi günlerde herkese Sağlıklı pandemisiz ve paylaşmayı ilke edinmiş bayramlar diliyorum.
Saygılarımla

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum