GBŞT SAHNESİ BU DEFA SESSİZDİ

Giresun’un kültür, sanat ve spor adamı Sema Yazıcıoğlu (Kör Sema) Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde sevenleri ve dostları tarafından ebedi yolculuğuna uğurlandı

GBŞT SAHNESİ BU DEFA SESSİZDİ
27 Mart 2015 - 18:03
Giresun’un kültür, sanat ve spor adamı Sema Yazıcıoğlu (Kör Sema) Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde sevenleri ve dostları tarafından ebedi yolculuğuna uğurlandı.[gallery ids="24203,24204"]

İstanbul’da geçirdiği ani rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren 74 yaşındaki Sema Yazıcıoğlu için kuruluşunda büyük emek verdiği, bir çok oyunda rol aldığı Belediye Şehir Tiyatrosu bugün saat 10’ da tören düzenledi. Yazıcıoğlu için düzenlenen törene ailesi, tiyatrocu, sanatçı arkadaşları, sporcu ve gazeteci meslektaşları katıldı. Törende; yaşamının büyük bir bölümünde beraber olduğu, aynı sahneyi paylaştığı, Şaban Karakaya, Süleyman Livanelioğlu, Ali Güneygül ve Ufuk Kekül Sema Yazıcıoğlu ile ilgili anılarını dile getirdiler.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Yazıcıoğlu’nun yaşamını Giresun sevgisi üzerine kurduğunu, belki yaşarken kendisine gereken ilginin gösterilemediğini, 27 Mart Tiyatrolar Günü’nde kendisini, çok sevdiği tiyatro sahnesinden uğurladıklarını belirterek, “Sokakbaşı’nda yapacağımız Kültür Merkezi’nde Sema Yazıcıoğlu’nun sanat yaşamına yakışır şekilde bir bölüme ismini vereceğiz. Kendisi Giresun’un sanat, sosyal ve spor yaşamına büyük katkılar sağlamıştır. Sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

GBŞT Vahit Sütlaş Sahnesi’nde düzenlenen törende Sema Yazıcıoğlu’nun yaşamını anlatan kısa slayt gösterisinden sonra, cenaze Atatürk Meydanı’ndaki Hacı Miktat Camisi’ne getirildi. Sema Yazıcıoğlu’nun cenazesi burada kılınan namazdan sonra Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.

İşte Yazıcıoğlu’nun Hayatı...

16 Haziran 1941 yılında Giresun Hacı Hüseyin Mahallesinde doğdu. İlkokulu Bulancak, ortaokulu sırası ile Bulancak, Samsun, Karasu, Ordu ve Giresun’da tamamlamıştır.

Ortaokulda Vahit Sütlaş ile tanıştıktan sonra 1958 yılında ilk sahne deneyimini yaşamış ve o tarihten sonra tiyatro onun için bir tutkuya dönüşmüştür.

1958-1968 yıllarında Giresun Halk Evi Tiyatrosu’nda kesintisiz tiyatro oyunculuğu yapmış ve “Güneşte On Kişi”, “Müfettiş”, “Mezarsız Ölüler”, “Teneke”, “Ocak”, “Hababam Sınıfı” gibi oyunlarda oynamış, bundan sonra 1968 yılında Ankara Drama Tiyatrosu’nda profesyonel olarak tiyatro yapmaya başlamış ve yine sırasıyla Ankara Sanat Deneme Sahnesi’nde, Ankara Birlik Tiyatrosu’nda, Kardeş Oyuncuları, Drama Tiyatrosu ve Ankara Halk Oyuncularında, “Yeniden Doğarız Ölümlerde”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Devri Süleyman”, “Evler Evler”, “72. Koğuş” ve “Pir Sultan Abdal” gibi 100’e yakın oyunda boy göstermiştir.

Aynı yıllarda tiyatrolara fazla destek olunmadığından ve kadro barındırmakta zorlanıldığından 1970-1976 yıllarında Murgul Bakır İşletmeleri’nde işe başlamış ve bulunduğu yerin takımını çalıştırarak antrenörlük yapmış ama tiyatrodan yine kopmamıştır. Akla gelen pek çok işte görev yapan Yazıcıoğlu; matbaacılık, veteriner teknisyenliği, orman işletme işçiliği, dizgicilik, muhabirlik, Giresunspor’da masörlük ve Fiskobirlik işçiliği gibi birçok işte çalışıp emekli olmuş ve ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşamaya başlamıştır ve yine İstanbul’da 27 Mart 2015’de geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etmiştir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum