Doğal ve Kültürel zenginlikleri...

Şehrin Bakanları! Doğal ve Kültürel zenginlikleri Osmanlı’dan kalma deniz,1960 yılı başlarında yapılan havalimanıyla iki gümrük kapısıyla, Sarp-Samsun duble yoluyla, Anadolu’nun ilk ü

Doğal ve Kültürel zenginlikleri...
02 Nisan 2016 - 16:44
Şehrin Bakanları!

Doğal ve Kültürel zenginlikleri Osmanlı’dan kalma deniz,1960 yılı başlarında yapılan havalimanıyla iki gümrük kapısıyla, Sarp-Samsun duble yoluyla, Anadolu’nun ilk üniversitesi 1955 yılında kurulmuş, TS gibi çok önemli değeriyle, şehre gelen yerli ve yapancı turistlerin uğrak mekanıyla Trabzon adını dünya duymuştur.
Son yıllarda hızla artan işsizlik ve beyaz yakalı yani üniversite mezunlarının dahi işsiz gezdiği bu şehirde yiyecek ve giyecekte pahalı, geçim sıkıntısı ise hat safhaya varmıştır.
Şehir sürekli göç vermektedir.
2002 genel seçimlerinde TBMM’ne 8 milletvekili gönderen bu şehir,2007 genel seçimlerinde 6 milletvekili göndermiştir.
Her dönem olduğu gibi Ak Parti iktidarları döneminde de bu şehir bakansız kalmamıştır.
Gerek Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Faruk Nafız Özak ve gerekse Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar dönemlerinde bakanlığın üst düzey tüm bürokratları Trabzonlulardan oluşuyordu.
Yavuz Selim Bulvarı, sahil geçiş yolu, Sarp Samsun duple yolu Bakan Özak döneminde başlamasa da bitirip açmak kendisine nasip olmuştu.
Bakan Bayraktar’ın özellikle TOKİ Başkanlığı döneminde başlatıp bitirdiği Kanuni ve Haçkalı Hoca hastaneleri, Akyazı stadı, Zağnos ve Tabakhane vadi projeleri, Yıldızlı ve Bahçecik TOKİ projeleri şehrin ufkunu açmıştır.
Ancak son dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Süleyman Soylu döneminde bakanlığın üst düzey bürokratları arasında Trabzonluları görmek halen nasip olmamıştır.
Bakan Soylu’nun ısrarla takip ediyoruz dediği Şehir Hastanesi, İkinci Havalimanı, Güney Çevre Yolu, İkinci Devlet Üniversitesi, Yatırım adası, lojistik köy, Erzincan-Trabzon ve Batum-Trabzon demiryolu, Kamu kurumlarının 2016 yatırım programlarına alınmamıştır.
Halen devam eden Kanuni Bulvarı, Akyazı stadı ve doğal gaz, TOKİ yatırımları dışında başka bir yatırım görmemiz mümkün değildir.
Üstelik 12 yıl önce havalimanı apron binasının açılışında konuşan Bakan Binali Yıldırım denize, karaya nereye olursa olsun ikinci pist yapacağız demesine rağmen bugüne kadar yatırım programına alınmaması…
10 yıl önce Değirmendere TÜV açılışında Haberleşme Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım biz demiryolu yapmayız. Kime demir yolu lazımsa gelsin yapsın biz önünü açarız sözlerinin ardından bu şehre demir yolu yapılmasını beklemeye hakkımız yoktur…
20 yıl önce bu şehrin gündemine gelen Güney çevre yolu afaki bir projedir, yapılırlığı yoktur diyenler sonra da gidip Rize ve Ordu Güney çevre yollarının bitirip Giresun Güney çevre yolunu yatırım programına alıyorlarsa, lojistik köy göz göre göre Rize’ye göçüyorsa…
Kış turizmi için son derece önem taşıyan Uzungöl teleferik projesine Kültür ve Turizm bakanı dahi sahip çıkmıyor…
Bu şehirde katıldığı turizm toplantısında tek kelime etmiyorsa ve 3 yıl önce zamanın Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından gündeme alacağız dediği yatırım adasının kıyı kenar düzenleme kanunu bugüne kadar çıkmıyor…
Şimdi bakan Soylu yol haritasını belirliyoruz diyorsa, ikinci devlet üniversitesinin kuruluşu için TBMM’ye kanun teklifi halen verilmemişse, bu şehrin STÖ’leri tüm bunları takip etmeyi bırakmış da devletin iki kurumu kapandı diye çarşaf çarşaf deklarasyon yayınlıyorsa…
Ne desek ne yazsak azdır…
Ancak kimse merak etmesin?
Biz dikkatle izliyor ve harfiyen bu Şehr-i takip ediyoruz…
Ainesi –i iştir kişinin diyoruz ve boş lafa bakmıyoruz!...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum