Başkan Enver Yılmaz taksici esnafı ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

ORDU, BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞAYACAK… Başkan Enver Yılmaz taksici esnafı ile sabah kahvaltısında bir araya geldi

Başkan Enver Yılmaz taksici esnafı ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.
03 Kasım 2014 - 22:07
ORDU, BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞAYACAK…

Başkan Enver Yılmaz taksici esnafı ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Kahvaltı sonrasında Ordu’nun geleceğine dair plan ve programlarını esnafla paylaşan Başkan Enver Yılmaz, “Ordu'nun hizmete ihtiyacı var. Hükümetin Ordu’ya yaptığı yatırımlara bakın: Havalimanı açılacak şehir hazır değil. Çevre yolu hizmete girecek şehir hazır değil. Hastane, tıp fakültesi, şehir hastaneleri bunların hepsi 2016’da bitiyor. Havalimanı diyoruz, ‘Yapılır mı? Yapılmaz mı?’ tartışmaları vardı, hatırlayın. Bizlere neler söylenmişti. Yapamazsınız demişlerdi. 15 Mart’ta Cumhurbaşkanımız gelecek havalimanının açılışını yapacak. Uçaklar buraya inecek. Biz tüm bu hizmetler için Ordu’yu yeniden planlıyor ve hazır hale getirmek için yoğun bir çalışma temposu sergiliyoruz” dedi.

Başkan Enver Yılmaz’ın da yer aldığı kahvaltıya, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık, Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz ve şoför esnafı katıldı.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasına; “Söylediğimiz iki şey vardı bizim seçimden önce. Sizin dertlerinizi sıkıntılarınızı biliyoruz. Geçmişten bu yana korunması gereken hakları üzerinizde taşıyorsunuz. Fakat bazılarınızın hukuki güvencesi yok, onun teminatı kurumdur. O’nun teminatı devlettir, onun teminatı Belediye’dir” diye başladı.

Şehir İçi Ulaşımdan, Çevre Yoluna, Havalimanından Kentsel Dönüşüme kadar birçok konuda bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, şu açıklamaları yaptı;

ÜNYE OTOGARI 15 KASIM’DA AÇILIYOR…

34 tane taksi durağımız var. 192 tane taksici esnafımız var. 2 tanesi pasiftedir. Bizim burada ki muhatabımız sizlersiniz. Sizlere rağmen ilave bir şey yapmayacağız. Gelir getirici bir şey yapacaksak sizlerin onayını alacağız. Bir güzergâh değişimi veya bir Hat’a ait farklı bir uygulamamız olacaksa sizlerin talebini ve görüşlerini alacağız. Büyükşehirde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) adıyla oluşan birim ulaşımla ilgili ne var ise, dolmuşçu, otobüsü, otogarı hizmet alanlarının hepsi bu şubenin adı altında toplandı. Otogarların devirlerini yapıyoruz. Ünye de ki otogarı nasip olursa ayın 15’ inde açacağız. Bütün işlemlerini bitirdik, gayet rahat bir şekilde sorunu gidermiş olduk. Sıkıntılarımız varsa yüksek sesle konuşalım.

HAVALİMANI 15 MART 2015 ‘TE HİZMETE GİRECEK…

Geriye baktığınızda 6 aylık belediye uygulamamızda, hiç bir kimsenin fikri, ideolojisi, mezhebi bizi ilgilendirmedi. Seçim günü demiştik ki; Biz bize oy veren %55 Ak Partililerin değil, Ordu'nun %100’ünün başkanıyız. 3 dönem milletvekilliği yapmış bir kardeşinizim. Ben 20 yıldır siyasetle uğraşıyorum ve buraya geliş şeklimize ve tarzımıza baktığımızda, Ordu'nun hizmete ihtiyacı var. Hükümetin Ordu’ya yaptığı yatırımlara bakın. Havalimanı açılacak şehir hazır değil. Çevre yolu hizmete girecek şehir hazır değil. Hastane, tıp fakültesi, şehir hastaneleri bunların hepsi 2016’da bitiyor. Havalimanı diyoruz, yapılır mı yapılmaz mı tartışmaları vardı, hatırlayın. Bizlere neler söylenmişti. Mart 15’ de Cumhurbaşkanımız gelecek açılışı yapacak. Uçaklar buraya inecek. Biz tüm bu hizmetler için Ordu’yu yeniden planlıyor ve hazır hale getirmek için yoğun bir çalışma temposu sergiliyoruz.

ÇEVRE YOLU AÇILDIKTAN SONRADA GÜZERGÂH DEĞİŞİKLİKLERİMİZ OLACAK…

Çevre Yolu’nu inşallah, Melet Irmağı Havzası boyunca, organize sanayinin arkasından, buradaki Melet Köprüsünden ilk bölümü çıkartmayı planlıyoruz. Bir ay önce Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon'a geldiğinde, ben gittim konuyu anlattım. Ulaştırma Bakanlığına talimat verdi. Ertesi günde karayolları Genel Müdürü buraya geldi. Hedefimiz Karapınar’dan itibaren, Melet ırmağıyla beraber köprüde ilk bölümü açmak. Zaten şehir nüfusunun %95’i bu taraf da. Biz çevre yolunu önümüzde yıl ortasında açtığımızda şehir trafiğini çevre yolu vasıtasıyla dışarıya atmış olcağız. Burada trafik de çok rahatlamalar olacak. Çevre yolu açıldıktan sonrada şehir içinde güzergah değişikliklerimiz olacak. Bazılarını sesli bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. Şuanda da anket yaptırıyoruz. O bölgede yaşayanlara “Burayı trafiğe kapatmayı planlıyoruz ne dersiniz?” diye. Çünkü dikkat edin, özellikle yüksekten bakıldığında şehir trafiğinin yoğunlaştığı 2 ya da 3 ana caddemiz var. Bu 2 ya da 3 ana cadde de, herkes arabayla girme ihtiyacı duyuyor. Bizde diyoruz ki; Bu araç yoğunluğunu şehire yayalım. Dolayısıyla ana caddeleri paralel caddeler yapmak üzere şehir arkasına getirelim. Stadyumdan, Kemer Köprü’nün arkasından, devlet hastanesine, çevre yoluna 1 tane bağlantımız var. Şuanda güzergâh çalışmalarını yapıyoruz.

ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR OLUŞACAK…

Zübeyde Hanım caddemiz var. Başkada bir ana arterimiz yok. Gidiş geliş tam bir çorba. Bizim 265 dolmuşumuz var.  4 ayrı hat tur atıyor. 190 tane taksi var ve bu taksicilerimiz nereden baksanız 2-3 tane tur atar. Dolayısıyla 300- 350 tane araç sadece taksiden kaynaklanıyor ve bu dolmuş ve taksilerin ana güzergâhı 2 cadde. Ama kesinlikle 1 tanesi Zübeyde Hanım Caddesinden girip çıkıyor. Yani Yalı Cami ve İmam Hatip Lisesi yolunu kullanıyor. Kullanınca köprübaşı ile Yalı Cami arasında arabayla değil de yürüyerek gitmeye çalışın, gidemiyorsun. Bizim bunlara alternatif oluşturmamız lazım çevre yolunu açılması ile endeksli, yeni garajımızın taşınmasıyla endeksli, hepsi birbiriyle bağlantılı projeler.

BU PROJELER ORDU’NUN UFKUNU AÇACAK…

2 dev projemiz vardı. Biliyorsunuz artık proje aşamasından geçti, uygulamaya geçiyoruz. Stadyumu Akyazı’ya alıyoruz nasip olursa. Bu bahar ile birlikte temelini atacağız. Öğretmenler sitesi, garaj ve eski sanayiyi kaldırıyoruz ve oraya hiç bir şey yapmıyoruz. Şuanda garaj yeri için bize 30 trilyon lira para teklif ediyorlar. Ama biz satmayacağız diyoruz. Orayı park yapacağız, bahçe yapacağız. Şehirin nefes alma yeri, hava alma yeri yok. 30 trilyon borçlu bir belediyeyiz. Sıkıntılı bir belediyeyiz ama biz buradan para kazanmayı istemiyoruz. Şehiri maalesef kilitlediler. Bakınız Yeni Mahalle’yi gözünüzün önüne getirin. Kanun diyor ki; Yeni Mahalledeki alanın %40’ı yeşil alandır. Bana %40’lık Yeni Mahalle’de yeşil alan gösterir misiniz? Bırakın %40’ı %5lik bir yer bile yok. Nerede bu yeşil alanlar? Yok. Ne oldu? Gitti. Öğretmenler sitesi, garaj, eski sanayi, tam 210 dönüm boşaltacağız, park yapacağız, yürüyüş alanı olacak, gezi alanı olacak.

TEK TİP, KAPSAMLI TAKSİ DURAKLARI YAPILACAK…

Tek tip taksi durakları yapacağız, ama bunu muhtemelen 1- 1,5 yıl sonra planlıyoruz. Aynen Ankara’da ki gibi büyükşehirlerde ki gibi taksi durakları var. Bunları size sunacağız, nasıl istiyorsunuz diye. Taksi durakları içinde çay yapma yerleri olan, lavabosu olan, gerektiğinde dinlenme yerleri olan bir taksi durağı zaten benim seçim vaatlerimin arasında vardı. Ordu’nun her yerin de aynı projeyi uygulayacağımız için sizlerin görüşüne başvururuz. Maketleri getiririz deriz ki; Hangisini yapalım? Bu sözümüzü de 2015- 2016’dan itibaren yapacağız. Çünkü bizim için öncelikli sorun altyapı ve ulaşım. 2 yıllık dönem da işin %90’ını bitirecek mahiyette, inşallah her yer sıcak asfalt olacak. 3 yıllık bütçemizin %70’ini yola ayırdık. 2016 – 2017’nin başında da şehir merkezine gireceğiz. Şehir içinde görmüş olduğunuz her yeri sıcak asfalt yapacağız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum