Reklam
Reklam
Reklam

Zeytinburnu Belediyesinden Bir Eser Daha "Meselelerimizi Konuşmak"

Bugüne kadar 120’nin üzerinde eseri kitapseverlerle buluşturan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, Prof. Dr. Hüsamettin Arslan’ın Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptığı konuşmaları derleyerek “Meselelerimizi Konuşmak” adlı eserde bir araya getirdi.

Reklam
Zeytinburnu Belediyesinden Bir Eser Daha "Meselelerimizi Konuşmak"
08 Ocak 2020 - 17:27
Reklam
Siyasetle, etikle, bilimlerle bağlantılar kurarak ilerleyen bir düşünce geliştiren Hüsamettin Arslan, üslubunun parlaklığıyla, canlılığıyla ve berrak görüşüyle yaklaşmakta olan değişimleri algılamaktaki duyarlılığıyla dikkat çekiyor. Türk düşünce hayatına “epistemik cemaat” kavramı başta olmak üzere, kitapları ve tercümeleriyle çok önemli katkılarda bulunan Hüsamettin Arslan’ın külliyatı konuşmalarından oluşan bir kitapla taçlanıyor. Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayımlanan “Meselelerimizi Konuşmak”, Arslan’ın Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptığı konuşmaları bir araya getiriyor. Yalnızca şimdiyi ve geçmişi tartışmayı değil, geleceği de etraflıca hesaba katmayı öneren kitap, D&R, Kitapyurdu ve seçkin kitapçılardaki yerini aldı.
Geçmişten Geleceğe Ortak Meselelerimiz
Meselelerimizi Konuşmak kitabı, sosyal bilimler, tarih yazımı, Türkiye’nin siyasal sistemi, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan süreç, entelektüel, etik, hayatın anlamı, muhafazakârlık, din, hakikat, elitler sorunu, iktidar, ulus devlet, imparatorluk, dil, gelenek, ritüel, siyasi hareketler ve tarihçiler üzerine etraflı bir tartışma yürüten metinlerden oluşuyor. Ayrıca kitapta yazarın kendisine ilişkin de canlı ayrıntılar var. Üzerine çok yazılmış bahislerde düşündürtmeyi başaran Arslan’ın konuşmalarının her biri kendi içinde çeşitli özgünlükler taşımakla beraber, meselelerimizle geleceğimiz arasındaki ortaklıklara eğilmesi hasebiyle bir muhasebe imkânı aynı zamanda.
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum