Nedim AYDIN

Nedim AYDIN


31 Marta Giderken 7!...

30 Mart 2024 - 00:22

Mahalli İdareler seçiminde son viraja girerken İlçelerimizdeki son durum nedir?
Daha önceki yazılarımda yazmıştım.
Samsun’daki seçimlerin favorisi Cumhur İttifakı olarak öne çıkmakta.
31 Mart 2024 mahalli İdareler seçimlerinde adayların çok uçuk vaatlerde bulunmaları dikkatlerden kaçmadı. Birçok adayın seçim vaatleri merkezi hükümetin yapacağı icraatları yakalamış durumda. Bizim ülkede Güzel bir sözümüz var; “Atma Recep Din Kardeşiz“ diye. Eğer bizim vatandaşlarımız bunlara inanacak olursa bizim yaptığımız tahminlerin hepsi suya düşer. Kimin kazanacağını da kestirmek mümkün olmaz.
Çarşamba;
Çarşamba’da iki adayın favori olarak yarıştığı seçimlerde Cumhur İttifakının adayı Ender Gür ile bağımsız olarak Ak partiden 3 dönem Çarşamba belediye başkanlığı yapan Hüseyin Dündar arasında geçeceği aşikâr.
Çarşamba İlçesinde Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve MHP’nin hatırı sayılır oy potansiyeli olduğunu düşündüğümüzde Cumhur İttifakı adayı Ender Gür bir adım önde olarak değerlendirebiliriz.
Tekkeköy;
Seçimlerin en çekişmeli geçtiği İlçelerden birisi olan Tekkeköy’de Mevcut başkan Hasan Togar ile Ak Parti adayı Mustafa Candal arasında geçecek. Buradaki durumda her iki adayın da kazanabilmeleri için yoğun bir kampanya yürüttüklerini söyleyebilirim. Burada seçimde ipi göğüsleyecek olanı kestirmek çok zor. Mevcut başkan Togar Yeniden Refah partisinin adayı. Mustafa Candal ise Cumhur İttifakı Ak Partinin adayı. 31 Mart akşamı sandıklar acıdığında buradan çıkacak sonuçlar en çok merak edilen sonuç olarak Samsun’un seçim tarihindeki yerini alacak diyelim.
İlkadım;
İlkadım’da da yine iki adayın yarıştığını görmekteyiz. Bir tarafta İYİ partiden mevcut başkan Necattin Demirtaş ile Cumhur İttifakının Ak Parti adayı İhsan Kurnaz. İkisi de güçlü aday. İlkadım’ın seçmen yapısına baktığımızda Cumhur İttifakı partilerden Ak parti İle MHP’nin oy potansiyeli çok fazla. Bu oy potansiyelini baz almak ne kadar doğru olur bilemem. Mevcut Başkan Demirtaş geçen seçimlerde bu şartlar altında ipi göğüsleyen taraf olmuştu. İlkadım’daki seçimlerin sonucu da merak edilen ilçelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Son virajda seçmenin gönlüne giren adayın ipi göğüsleyeceğini söyleyebilirim.
Atakum;
Atakum ilçesinde diğer ilçelere göre burada 3 aday yarışmakta. Cumhur İttifakının Ak Parti adayı Özlem Maraş, CHP’nin adayı Serhat Türkel ile Ak Parti’den önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan Adem Bektaş yarışmakta. Burada bana göre en şanslı aday olarak Cumhur İttifakının adayı Özlem Maraş öne çıkıyor. Nedeni de geçen seçimlerde Atakum’da ipi CHP’nin adayı Cemil Deveci göğüslemişti. O zaman CHP, İYİ Parti ittifakı vardı. Şimdi ise her iki parti de kendi adaylarını çıkartması Cumhur İttifakının adayı Özlem Maraş’ı bir adım öne çıkartmakta. Burada hem Ak Parti hem de MHP’nin hatır sayılır oy potansiyeli olduğunu da düşünmemiz lazım. Burada da 31 Mart akşamını beklemekten başka seçeneğimiz yok.
Terme;
Samsun’un diğer ilçelerinde Terme’de Cumhur ittifakının Ak Parti adayı Şenol Kul çok büyük bir ihtimalle ipi göğüsleyecek olan aday olarak karşımıza çıkıyor.
Bafra;
Samsun’un en büyük ilçesi olan Bafra’da Cumhur İttifakının Ak Parti adayı ve aynı zamanda mevcut başkan Hamit Kılıç favori olarak öne çıkmakta. Burada da büyük bir olasılıkla ipi göğüsleyen taraf olarak Hamit Kılıç ismi öne çıkmakta.
19 Mayıs;
Bu ilçemizde daha önceki yazılarımda yazdığım gibi Cumhur İttifakının Ak parti adayı Osman Topaloğlu ipi göğüsleyecek olan aday olarak öne çıkıyor. Büyük bir olasılıkla Topaloğlu 19 Mayıs İlçesinin yeni başkanı olarak devam eder kanaatindeyim.
Kavak;
Bu ilçemizde de iki aday arasında geçen bir seçim süreci yaşanmakta. Mevcut başkan Cumhur İttifakı Ak Parti adayı İbrahim Sarıcaoğlu ile Yeniden Refah Partisinin adayı daha önceki dönemlerde iki dönem belediye başkanlığı yapan Şerif Ün arasında geçiyor. Kavak İlçesinde de hem Ak Partinin hem de MHP’nin oy potansiyeli oldukça fazla. Buradan hareketle Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Sarıcaoğlu bir adım önde durmakta.
Havza;
Havza ilçesinde Cumhur İttifakı Ak Parti adayı Murat İkiz seçimler sonucunda ipi göğüsleyecek olarak karşımıza çıkıyor.
Ladik;
Bu ilçede de seçimlerde iki adayın yarıştığını görmekteyiz. Cumhur İttifakı Ak Parti Adayı Gürkan Özel ile Yeniden Refah Partisi adayı Adnan Topal arasında yarışın geçtiğini izlemekteyiz. Adnan Topal Ak parti Ladik belediye başkanlığı görevini sürdürmekte iken Ak Partiden aday gösterilmeyince Yeniden refah Partisinden aday olarak seçimlere girdi. Lidik ilçesi, MHP ve Ak Partinin ağırlığı olan bir ilçe. Burada da seçimleri göğüsleyecek olan tarafı sandıklar açıldığında göreceğiz desek en doğrusudur.
Yakakent;
Yakakent ilçesinde Ak Partinin adayı Hüseyin Kıyma ile İYİ Parti adayı Şerafettin Aydoğdu arasında geçecek olan bir seçim olarak nitelendirebiliriz. Bu İlçemizde de Ak Parti İle MHP’nin birlikte hareket ettiğini düşünecek olursak Ak Partinin adayı Hüseyin Kıyma bir adım önde gibi gözükmekte.
Asarcık;
Asarcık ilçesinde Cumhur İttifakı MHP’nin adayı Şerif Kılağuz’un seçimi göğüsleyeceğini söyleyebilirim. Hem mevcut başkan hem de aday olan Kılağuz favori olarak karşımıza çıkmakta.
Salıpazarı;
Salıpazarı İlçesinde de iki aday yarışmakta. Cumhur İttifakı MHP adayı Osman Yüksel ile yine Cumhur İttifakında olan Büyük Birlik partisinin adayı Refaettin Karaca arasında geçen bir yarış. Burada da son durum sandıklar açıldığında hangi adayın kazandığını öğreneceğiz.
Vezirköprü;
Vezirköprü ilçesinde de Ak Parti adayı Murat Gül ile Yeniden Refah Partisinin adayı Havva Şen Saygın arasında geçen bir seçim süreci yaşanmakta. Burada da Ak Partinin adayı bir adım önde işi götürdüğünü söyleyebilirim.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum