Metin ATLI

Metin ATLI


Samsunspor Büyüktür Büyük Kalacak!...

29 Kasım 2021 - 10:31

Yılport Samsunspor 14. haftada sahasında Adanaspor’u konuk etti Adanaspor teknik direktör değişikliğinin ardından kupa maçı da dâhil olmak üzere 4 maçı üst üste kazanarak Samsun’a gelmişti.
Samsunspor ise kupa maçı
dâhil son 4 maçtan ikisini kazanmış 1 beraberlik 1 mağlubiyet almıştı. Bu şartlar altında Samsun 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Samsunspor Eyüp deplasmanına göre 3 değişiklikle başladı. Cezaları biten Yasin ve Hasan tekrar kadroya dâhil olurken Eyüp deplasmanda sonradan oyuna giren Cihan Kahraman ilk 11’de idi. Cihan Eyüp’te ceza sahası dışından gönderdiği füze ile Samsunspor’un puan almasına vesile olmuştu.
Samsunspor maça baskılı başladı. İlk dakikadan itibaren oyunu rakip alana da yıktı. Hemen hemen ilk 15 dakikayı tamamen rakip alanda oynadı diyebiliriz. Ancak daha sonra maça denge geldi ve Adanaspor’da Samsunspor kalesine gelmeye başladı. Samsunspor’un yakaladığı birkaç atakta çerçeve bulunamayınca maalesef ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya Samsunspor Melih Okutan’ın yerine Fofana’yı oyuna alarak başladı. Bu değişiklik adeta maçı  başka bir yere götürdü ve sürekli Samsunspor Fofana ile sol kanattan ataklar geliştirmeye başladı. Fofana yakaladığı birkaç pozisyonu gole çeviremedi ama verdiği topuk pası ile başlayan atakta Soner’in ceza sahası içine yaptığı ortaya Tomane müthiş bir dokunuşu meşin yuvarlağı filelerle buluşturduğunda dakikalar 62’yi gösteriyordu.
Adanaspor beraberlik için yüklenirken Samsunspor yine Fofana’nın başlattığı ataklarda ve yakaladığı pozisyonlarda golü bulamayınca fark açılmadı ve karşılaşma 1-0 sona erdi.
Karşılaşmanın geneline bakacak olursak Samsunspor’da mücadele iyiydi. Bekler ve ve kanatların (Fofana girmeden önce) oyuna katkısı çok az. Bu benim takımda oyundan ilk çıkması gereken Yasin’di ama 80 dakika oyunda kaldı.
Hasan Kılıç ve Savicevi de bizim beklediğimiz özlediğimiz performanslarından uzak. Temennimiz en kısa sürede eski formlarını yakalamalarıdır.
Tomane içinse eminin herkes geçen sezon yaşadığı sakatlığın takıma ne kadar etkisi olduğunu görmüştür.
Yunus Emre Çift her hafta kendisini geliştiriyor. Kendisine nazar değmesin diyoruz. Diğer genç oyuncu Polat Yaldır da son 10 dakikada oyuna girdi. Diğer maçlara göre biraz daha sakindi ve geçen maça göre daha iyi işler yaptı. Bu oyuncular oynadıkça daha da verim alınacağını düşünüyorum.

Samsunspor hafta içi kupa maçında Uşakspor’u konuk edecek. Uşakspor taraftarının bizleri ‘Samsunspor Büyüktür Büyük Kalacak’ tezahüratı ile nasıl iyi karşıladığını unutmadık. Aynı şekilde dostane karşılanacaklardır.
Kalın sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum