Metin ATLI

Metin ATLI


Markus Gisdol'un Karnesi!...

29 Ocak 2024 - 19:11 - Güncelleme: 29 Ocak 2024 - 19:41

Yılport Samsunspor 11 yıl sonra yükseldiği Süper Ligde kötü başladığı sezonda teknik adam değişikliği ile adeta yeniden hayat buldu.
Samsunspor’u geçen sezon şampiyon yapan ve Süper Ligde de devam edilen Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile 6. haftada yollar ayrılmıştı.
Ligde 6 hafta geride kalmasına rağmen Samsunspor sadece 5 maç oynayabilmiş ve bu 5 maçtan da sadece 1 puan alabilmişti.
4. hafta oynanması gereken İstanbulspor maçı 0-0 devam ederken 11. dakikada aşırı yağış nedeniyle ertelenmişti. Bu maçı tamamlamakta yeni teknik direktöre kalmıştı.
Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile yolların ayrılmasının ardından 2 hafta yeni bir teknik direktörle anlaşılamamış ve bu maçlardan da puan çıkarılamamıştı.
Teknik Direktör arayışlarını sürdüren Yılport Samsunspor birçok yerli isimle görüşmesine rağmen anlaşamamış ve Alman Teknik Direktör Markus Gisdol ile anlaşma sağlayarak takımı ona emanet etmişti.
Markus Gisdol, Samsunspor’u aldığı zaman takımın sadece 1 puanı vardı ve son sırada yer alıyordu.
Markus hoca ne kadro yetersizliği ne de çeşitli sebeplerle eksik olan oyuncuları bahane etmeden her maça puan almak için oynadı.
2’si kupa maçı olmak üzere toplam 17 maçta takımın başında olan Markus Gisdol kupada 2 galibiyet alarak son 16 Turuna kalırken ligde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 24 puan topladı.
Ligin 20. haftasında düşme potasının dışına çıkan Samsunspor 22. Hafta geride kalırken 14. sıraya yükseldi. 8. sıradaki takım ile ise arada sadece 4 puan var.
Samsunspor camiasındaki ortak görüş takımdaki bu yükselişe en büyük katkıyı Teknik Direktör Markus Gisdol verdi.
Getirdiği Alman disiplini ve sistemi ile adeta Samsunspor’a sihirli bir değnek dokundurdu.
Sezonun tamamlanmasına 16 hafta kaldı ve ortada 48 puan var.
Özellikle ikinci yarıdaki maçların zorluk derecesi göz önüne alındığı zaman tabi ki puan kayıpları olacak ama Samsunspor’un bu sezonu kendisine yakışan yerde bitireceğinden şüphemiz yok.
Diğer bir konuda transfer yasağının ertelenmesi haberi. Bu haber camiayı aşırı mutlu etti.
Camianın beklentisi ertelenen transfer yasağının tekrar gelebileceğinin göz önüne alınarak kadroya takviye yapılması.
Şimdi tüm gözler başkan Yüksel Yıldırım’da.
Kalın Sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum