Metin ATLI

Metin ATLI


Gelecek Sezona 'Var'mısınız?

21 Mayıs 2022 - 19:25

Bir hafta önce hemen hemen her şeyin netleştiği Spor Toto 1.Lig’de Samsunspor sezonun son karşılaşmasını deplasmanda Tuzlaspor ile oynadı.
Her iki takımın da hiçbir hedefi olmadan çıktığı bu karşılaşmada teknik adamlar daha önce fazla süre almayan oyuncuları sahada görmek istedi.
Samsunspor takımı genç ve tecrübeli oyunculardan oluşan bir kadro ile sahaya çıkarken ev sahibi ekip Tuzlaspor daha çok genç oyuncular ile maça başladı.
Karşılaşmanın hemen başında oyuna üstünlüğünü koyan Samsunspor skoru 3-0’a getirdi ev sahibi ekip ilk yarı bitmeden 4 değişiklik yapmak zorunda kaldı. 5.değişikliğini ise ikinci yarı başlarken yaptı.
Samsunspor’da ilk 11’de maça başlayan oyuncular Polat Yaldır, Muhammed Ali Özbaskıcı ve Melih Altınkulaç göz doldururken ikinci yarının ortalarında ve daha sonra oyuna giren oyuncular Bah, Alper Efe ve Atakan Mert’in biraz maç eksiklikleri olduğu görüldü. Polat Yaldır bu yazı iyi geçirirse Samsunspor için ilk onbir de oynayacak yeni transfer olarak kabul edilebilir.  Ayrıca içlerinde Bah da dâhil olmak üzere sonradan oyuna giren oyuncuların kendilerini göstermek için takım oyunu yerine bireysel oyunu seçmeleri de gözlerden kaçmadı.
Kalede oynayan Alp Tutar’ın da maç eksiği olduğu gözlense de birkaç kritik kurtarışta bulundu.
Dünkü maçta Fofana adeta bir futbol resitali yaptı. Attığı iki golün ikisi de çok kaliteliydi. Bir tanesi sıfıra yakın noktadan, diğeri ise rakip savunmayı adeta ipe dizerek kaleci de dâhil çalımladıktan sonra boş kaleye topu gönderdi. Önümüzdeki sezon için taraftarın ısrarla takımda kalmasını istediği Fofana’nın menajeri bu son maçtaki performansının ardından İnşallah fiyat artırımına gitmez ve Samsunspor ile yeni bir sözleşme imzalanır. Temennimiz bu yöndedir. Fofana’yı Samsunspor taraftarı her zaman sahada görmek istiyor.
Samsunspor deplasmanda aldığı bu galibiyet ile Playoff’taki Eyüpspor’un 6 puan gerisinde Ligi 7. olarak tamamladı.
Bu sezondan ümidini keserek 6 hafta önce teknik direktör Fuat Çapa ile yollarını ayıran Yılport Samsunspor son 6 haftada takımın başında olan futbol akademisi direktörü Yücel Uyar ile 8 puan topladı.
Teknik Direktör ile yolların ayrılmasından sonra gelecek sezon planlamasına başlayan Samsunspor’da Kaptan Yasin Öztekin ile haftalar Önce yollar ayrılmıştı.
Teknik direktör arayışları devam ederken Çağdaş Atan ile prensip anlaşılmasına varıldığı açıklansa da daha sonra imza gerçekleşmedi. Burada bir yönetim zafiyeti olduğunu düşünüyorum. En azından ligin bitimine 6 hafta kala 3 puanlı sistemde hiçbir zaman pes edilmemesi gerekirdi. Ayrıca kesin imza atılmadan da gerek teknik adamı gerekse yapılacak oyuncu transferlerinin imzadan önce kamuoyuyla paylaşılmaması doğru olanıydı.
Samsunspor’un gelecek sezona çok iddialı bir şekilde başlayacağı yönetim tarafından açıklanmış olsa da şu anda teknik direktör konusundaki ilk olumsuzluk camiayı yine acaba yönetim geçmişten ders almadı mı diye endişe ettirmeye başladı.

Samsunspor’un her sezon olduğu gibi geride kalan sezonda da hakemlerden çok canı yandı. Önümüzdeki sezondan itibaren bu ligde de video hakem uygulaması (VAR) uygulanacak. Bu Samsunspor için bir avantaj diyebiliriz.
Temennimiz önümüzdeki yıl camianın beklediği bir kalitede takım ile sezona başlanması ve VAR uygulamasının da devreye girmesi ile hakem hatalarının en aza indiği bir sezon olmasıdır.
Bekleyip göreceğiz.
Kalın sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum