Metin ATLI

Metin ATLI


Endişe Verici!...

19 Eylül 2022 - 20:45

Sezona deplasmanda aldığı 2-0’lık Altay galibiyeti ile başlayan Yılport Samsunspor daha sonra oynadığı 4 karşılaşmada 3 beraberlik bir mağlubiyet aldı.
Bu kötü gidişatı gidişin sonunda Teknik Direktör Bayram Bektaş ve Futbol Gelişim Direktörü Batı Kaplan ile yollar ayrıldı.
Henüz yeni teknik direktörle anlaşmayan Samsunspor 6. haftada sahasında oynayacağı Sakaryaspor karşılaşmasına Analiz Departman Şefi Emre Bayraktar nezaretinde hazırlandı ve müsabakaya da onun yönetiminde çıktı.
Orta sahadaki zorunlu değişiklikler dışında forvet hattında Novikovs ve Ahmet Sağat kadroda yer buldu.
8-10 bin Samsunspor taraftarı müsabakayı izlerken yaklaşık 500-600 Sakaryaspor taraftarı vardı.
Futbol oynamaya müsait bir sahada ancak sıcak havada oynanan karşılaşmaya Sakaryaspor daha istekli başladı ve kaptıkları bir top ile henüz 3. dakikada iki oyuncuları kaleci ile karşı karşıya kaldı.
Burada kaleci Szumski’nin tereyağından kıl çeker gibi rakibin ayağından topu alması Samsunspor’u neredeyse maça 1-0 mağlup başlamaktan kurtardı.
İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısına Samsunspor daha istekli başladı ve daha çok gol pozisyonları bulmaya başladı. 57. dakikada Fofona ve Douglas’ın oyuna girmesi ile Samsunspor hücumda daha çok pozisyona girmeye başladı.
Douglas 62. dakikada attığı golle takımı 1-0 öne geçirirken yine aynı oyuncu 74’te müthiş bir füze çıkararak skoru 2-0 yaptı.
2-0’dan sonra oyunu soğutmaya çalışan Samsunspor üçüncü stoperin de oyuna alınması ile iyice geri yaslandı.
Rakip kazandığı iki duran toptan 2 gol bularak 90. dakikada skora eşitliği getirdi.
Samsunspor oynanmayan süre içerisinde bulduğu gol ile maçı 3-2 kazandı.
Kısacası neredeyse aldığımız maçı elimizle rakibe verecektik.
Geride kalan 6 haftaya baktığımız zaman Samsunspor 9 gol atarken kalesinde 7 gol gördü. Samsunspor’un savunmasındaki oyuncular sezon başından beri değişmedi.
Şampiyonluğu oynayan bir takımın bu kadar çok gol yemesi biraz endişe verici.
Özellikle kornerlerden gelen toplarda rakibin kafa vurması veya kalecinin kale sahası içindekileri toplara çıkmaması yenilen gollerde öne çıkan unsurlar.
Teknik ekibin bu konuda çalışması lazım.
Önümüzde milli ara var ve ardından da Bandırma deplasmanına gidilecek.
Bu arayı Samsunspor avantaja çevirebilir.
Yeni teknik direktör ile bir an önce anlaşma yapılarak oyuncularla kaynaşması sağlanabilir.
Kalın sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum