Metin ATLI

Metin ATLI


11 Yıl Sonra Gelen Galibiyet!...

05 Kasım 2023 - 10:24

Ligde 11.hafta mücadelesinde Hatayspor’u konuk eden Samsunspor’un tek hedefi galibiyetti.
Çünkü geride kalan 10 haftada 9 maç oynayan kırmızı beyazlı ekip sadece 2 puan toplamıştı.
Şiddetle puana ihtiyacı olan Samsunspor yeni teknik direktörü Markus Gisdol ile yakaladığı havayı 3 puan ile taçlandırmak istiyordu.
Kadroda istikrarı ön planda tutan Markus Gisdol, Hatayspor maçına Ercan Kara’nın yerine Muhammed Gümüşkaya ile maça başladı.
Müsabakaya hızlı başlayan Samsunspor yakaladığı sayısız gol pozisyonunu gole çeviremedi.
Özellikle Marius Mouandilmadji’nin 3’e 1 pozisyonda topu yanındaki arkadaşlarına vermeyerek mutlak golü kaçırması saç baş yoldurdu.
18.dakikada yaşanan bu pozisyondan sonra teknik patronun bu oyuncuyu hemen dışarı almasını bekledim ama öyle olmadı.
Hâlbuki oyuncu o anda oyundan alınsa takıma muhteşem bir mesaj verilir ve oyuncular bir daha öyle bencil ve sorumsuz davranmazdı.
Kaçan gollerin ardından konuk ekibin yakaladığı ilk pozisyonu gole çevirmesi ise adeta yaraya tuz bastı.
Yenilen golün ardından Samsunspor’un gol arayışları sürerken Hatayspor’un oyunu yavaşlatmak için yaptıkları hiç hoş değildi.
Özelliklede sedye isteyip de yürüyerek sahadan çıkmak adeta rakibi ve taraftarı çileden çıkaracak cinstendi.
Samsunspor yaptığı değişiklikler sonrası oyunda tempoyu iyice artırarak uzatmanın son dakikalarında attığı gol ile maçı 2-1 kazandı.
Temennimiz Samsunspor’un galibiyet serisi yakalayarak alt sıradan hızla yukarılara yükselmesi ve 11 yıl sonra yükseldiği Süper Ligde kalıcı olmasıdır.
Şimdi önümüzde Çarşamba günü İstanbulspor ile oynanacak olan erteleme maçı var. Samsunspor’un alt sıralarda birebir rakibi olan İstanbulspor maçı 11. dakikadan başlayacak ve son transfer edilen 4 oyuncu bu maçta forma giyemeyecek.
Yine de Samsunspor taraftar desteğini de arkasına alarak bu maçı kazanacak güçte ve morale sahip.
10 bin civarında kombine satılmış olmasına rağmen Hatayspor maçında tribünde 8 bin kişi ancak vardı. Geçmişte oynanan istikrarsız futbol ve alınan kötü sonuçlar taraftarı tribünden uzaklaştırdı hatta futboldan soğuttu.
Hatayspor maçında oynanan futbol ve galibiyet taraftarı yeniden tribüne çekmeye yetip yetmeyeceğini Çarşamba günü saat 20.00’de oynanacak olan İstanbulspor maçında belli olacak.
Kalın Sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum