Türk Kızılay'ından, Kan Bağışına Teşekkür Belgesi

Samsun'un Ayvacık ilçesinde daha önce yapılmış olan kan bağışı faaliyetinde Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkez i Müdürlüğü’ne ait bir ilçede yapılan en fazla kan bağışı sayısına ulaşılarak rekor kırılmasından dolayı belge verildi.

Türk Kızılay'ından, Kan Bağışına Teşekkür Belgesi
19 Temmuz 2020 - 20:26 - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 - 09:45

Samsun'un Ayvacık ilçesinde daha önce yapılmış olan kan bağışı faaliyetinde Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkez i Müdürlüğü’ne ait bir ilçede yapılan en fazla kan bağışı sayısına ulaşılarak rekor kırılmasında emeği geçen idareci, öğrenci ve en fazla sayıda bağışçıya ulaşan muhtarlara ve din görevlilerine Kaymakamlık ve Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafından, ilçe Müftülüğünün çok amaçlı toplantı  salonun ’da düzenlen Kızılay vefa programın ’da teşekkür belgesi takdim edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programa, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner’inde katıldığı tören’ de, Kaymakam Orhan Ayaz, ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Astsubay Kıdemli Başçavuş Çağatay Büyükada, İlçe Müftüsü Yılmaz Özbakır, Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarıoğlu, Ayvacık ilçesindeki muhtarlar, öğretmenler, din görevlileri ve belge takdim edilecek gönüller yer aldı.
Türk Kızılay Ekibi Canla Başla Çalışıyor
Yapılan kan bağışı faaliyetinde gösterdikleri Üstün gayretten ötürü bütün gönüllülere ve Ayvacık halkına teşekkür eden Kaymakam Orhan Ayaz, “Kan açıl değil sürekli ihtiyacıdır. Türk Kızılay’ına verilen her bir üç can kurtarıyor. Bu konuda Türk Kızılay ekibi canla başla çalışıyor. Artık Ayvacık ilçesinde kan bağışının bir alışkanlık haline getirdi ve sürekli bu gibi faaliyetlerin tekrarlanması istiyorum. Ayvacık ilçesindeki gönüllü bağışçıların kan bağışı yapacaklarına eminim. Ayrıca 27 Temmuz 2020 yılında yapılacak olan kan bağışı faaliyetine bütün Ayvacık halkını davet ediyorum. Rekoru tekrar kıracağımızdan şüphem yok. Kan bağışı konuşunda bunun örneğini geçtiğimiz yıl içerisinde ilçe halkı olarak gösterttiniz” dedi.
Türk Kızılay Adına Teşekkür Ediyorum
Törende hazır bulunan Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, “Sayın kaymakamımızın öncülüğünde Ayvacık ilçesinin saklı bir Cennet olduğun biliyoruz. Ayrıca bu doğal güzelliklerin yanında insanların duyarlılığının yüksek seviyede, ilçe jandarma komutanlığına, ilçe müftülüğüne muhtarlar derneğine ve gönüllü faaliyet gösteren bütün herkese Türk Kızılay adına teşekkür ediyorum. Bunda sonraki yapılacak olan kan bağışı faaliyetinde daha da yüksek kan bağışı sayılarına ulaşılacağına inanıyorum Ayvacık ilçesinin Samsun'un sürekli kan bağışı yapan ulusal güvenli kan temini projesi kapsamında düzenli, güvenli, gönüllü kan bağışçısı profilinin en güzel örneklerinin görüldüğü bir yerdir” diye konuştu.
Belge takdim törenin ardında günün anısına hatıra fotoğrafı çekiminin ardında program sona erdi.
Köksal ÖNER


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum