Eker, Rektörlüğe Adaylığını Açıkladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker Rektörlüğe adaylığını açıkladı.

Eker, Rektörlüğe Adaylığını Açıkladı
19 Temmuz 2020 - 20:36 - Güncelleme: 19 Temmuz 2020 - 20:58
Temsiliyet, Mensubiyetin Mesuliyetindedir. Mensubu Olduğum ve Adı “19 Mayıs” Olan Üniversitemi Temsil Etmenin 33 Yıllık Geçmişinden Güç ve İlham Alarak Samsunluluk Mensubiyetime Olan Duygu ve Şuuru Dinamik Kılan Gelecekçi ve Projektif İcraat Potansiyelimizi Şehir İle Yeniden Karakterize Etme Niyetimiz Vardır.
Bu Niyetimizi Gerçekçi Kılacak Gerekçeleri İşlediğimizin Emareleri, “Hayatımın 2/3’ünün Geçtiği Üniversitem ve Bu Sürecin Yaklaşık Yarısının İdari Görevler İle Sorumlu Kıldığı Çabalarım” Ortaya Koymaktadır.
Tüm İdari Görevlerimin Özeti ve Ara Kesitleri, Şehrim İle Temas ve Bütünleşmenin Gayretini Nesnelleştirmektedir. Bu Anlamda Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü, Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Kurumsal Yapılarla “Kültür, Sanat, Kent Estetiği, Şehir Markaları ve İmaj Mühendisliği, Kent Uzayı ve Kamusal Sanat” Alanlarında Proje Ve Hizmetlerimiz Tatbik Edilmiş, Tasdik ve Takdir Görmüştür.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ülke Ortalamasının Üstünde Akademik Nicelik ve Nitelik Sahibidir. Bölgenin En Önemli Üniversitesidir ve “Merkez Üniversite” Kılınmalıdır.
Yeni Program Yapılanmalarını İnterdisipliner ve Füturistik Beklentilere Göre Gerçekleştirmelidir. İki Üniversiteli Bir Şehrin Ağabey Üniversitesi Olarak Diğer Üniversite İle İşbirliğini “Şehir Lehine” Önemsemelidir. Ortak ve Nitelikli Lisansüstü Deneyimleri Türkiye’de İlk Olarak Ön Plana Çıkarmalıdır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Geleneksel Hüviyetini Kemikleştirmiş ve Gelecekçi Kimliğini Keskinleştirme Amacını İdealleştirmiş Olmalıdır.
Milli Hassasiyetleri ve Yerel Potansiyelleri Akademik Kılmanın “Kültürel, Sanatsal, Bilimsel, Felsefi, Tasarımsal ve Üretimsel” Metodolojilerinde “Yeni” Kapsamlar Keşfedebilmelidir.
21. Yüzyıl Nesli Olarak Z Kuşağı Üzerine Odaklanabilmenin Diğer Koşullarının ve Sosyal Adaptasyon Donanımlarının Mekanistik, Teknolojik ve Tekno-Kültürel Bileşkeleri İle Ortaya Çıkarılması Sağlanmalıdır.
Cumhuriyetin 100. Yılında Yeni Nesil Merkezli Gelecek Tahayyülleri, Endişeleri, Politikaları, Stratejileri ve Bunlara İlişkin Pratikleri Tümüyle Revize Etmenin Yolları Aranmalıdır.
Akademik Kariyerindeki İdari Görevleri;
1998 - 2000
OMÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı 2 Yıl
2010 - 2011 OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürlüğü 1 Yıl
2011 - 2012 OMÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 1 Yıl
2012 - 2016 OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanlığı 4 Yıl
2017 - 2019 OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı 2 Yıl
2013 - 2016 OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Koordinatörlüğü 3 Yıl
2013 - 2020 OMÜ GSF Resim Bölümü Başkanlığı 7 Yıl
2016 - 2020 OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim ASD Yüksek Lisans Program Başkanlığı 4 Yıl
2018 - 2020 OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım ASD Sanatta Yeterlik Program Başkanlığı 2 Yıl
2010 - 2020 OMÜ Çeşitli Komisyon Ve Kurul Üyelikleri 10 Yıl
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum