Türk Halk Müziği Korosundan Unutulmaz Konser

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen Şef Hızır Aydın yönetimindeki konser Samsunlulara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Türk Halk Müziği Korosundan Unutulmaz Konser
26 Şubat 2020 - 10:27
Yetmiş beş kişiden oluşan ve şefliğini Hızır Aydın’ın yaptığı İlkadım Belediyesinin dev korosu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Konseri ile Samsunlulara unutulmaz bir akşam yaşattı. Salonu tamamen dolduran Türkü severlerin eşlik ettiği bir birinden güzel eserlerin icra edildiği konsere Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Şerif Mırık ve Ramazan Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dev Koroya Büyük İlgi
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve toplamda yetmiş beş kişiden oluşan İlkadım Belediyesinin dev Türk Halk Müziği korosu Samsunlular tarafından büyük ilgi gördü. Oturacak yer kalmayan salonda merdivenleri dolduran müzik severler koro tarafından seslendirilen türkülere eşlik ettiler. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen konserde Şef Hızır Aydın yönetimindeki koro üyeleri solo ve koro olarak birçok sevilen türküyü seslendirdiler.
Türk Müziğini Aynı Coşku İle Yaşatacağız
Koro üyeleri ve katılımcılara teşekkür eden ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın mesajını ileten İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık; “Bu akşam bu güzel kalabalık ile buluşarak eşsiz türkülerimize birlikte eşik etmek istemesine rağmen ailevi bir neden ile aramızda olamayacağını üzülerek bildiren İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’ın selam ve saygılarını hepinize ayrı ayrı iletiyorum. Başkanımız katılamamış olsa da bu unutulmaz akşamı yaşayabilmemiz için desteğini hiçbir zaman esirgememiştir. Bundan sonra da özellikle Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Müziği ve Türk müziğinin tüm tarzlarını sizlerle buluşturmak ve yaşatmak için İlkadım Belediyesi olarak hiçbir desteği esirgemeyeceğiz. Kendi köklü kültürümüzü yaşatırken bu vesileler ile bu akşam olduğu gibi bir arada olarak birlikteliğimizi pekiştireceğiz. Bize bu unutulmaz akşamı yaşatan Hızır Aydın şefe, koro üyelerimize ve siz değerli misafirlerimize yürekten teşekkür ederiz” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum