Kardeşliğimizin Pekişmesi İçin Dua Edelim

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Edis, "Bu mübarek gecede ve onu izleyen aylar insanlık için yanlış ve kusurlardan dönmeye vesile olmalıdır" dedi.

Kardeşliğimizin Pekişmesi İçin Dua Edelim
26 Şubat 2020 - 18:49
Kandillerin İslam Âlemi için büyük önem arz ettiğini kaydeden Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis Regaip Kandilini büyük bir manevi coşku içerisinde karşıladıklarını ve bu tip günlerde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana âlemine yöneldiğini söyledi. İslam inancında önemli bir yere sahip olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı olduğunu hatırlatan Başkan Edis, ”Mağfiretin, bereketin ve lütfun bol olduğu üç aylara bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Sevgi Ve Saygı İle Yaklaşmamızı Sağlar
İnsanların manevi huzur elde ettiği üç ayların bir fırsat olduğunu kaydeden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Bu mübarek gece ve onu izleyen aylar insanlık için yanlış ve kusurlardan dönmeye vesile olmalıdır. Bu gece günahlardan arınmak için sunulan imkân ve fırsatları, Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatır. Her yıl gelen Regaip gecesi, bizlere rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşmamızı sağlar. Hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz" diye konuştu.
Duaların Geri Çevrilmediği Bir Gecedir
Manevi coşkuyu daha fazla yaşadığımız ve kendimizi günahlardan arındırmak için fırsat gördüğümüz bu mübarek günlerin toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni eden Başkan Edis, "Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bugünler, Allah’a şükür imkânı bulacağımız özel günlerdir. Regaip Gecesi duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın huzuru ve kardeşliğimizin pekişmesi için dua edelim. Yapacağımız duaların kabul edileceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum