Samsun'a 14,4 Milyon TL CMDP Desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Samsun’da orta Karadeniz Kalkınma ajansı (OKA) tarafından uygulanan cazibe merkezlerini destekleme programı (CMDP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler açıklandı.

Samsun'a 14,4 Milyon TL CMDP Desteği
26 Temmuz 2022 - 15:59
Samsun’dan 2 Proje Başarılı Bulunarak, 14,4 Milyon Tl Hibe Desteği Onaylandı
Ülkemizin bölgesel çekim merkezi niteliğini haiz, çevresine hizmet verme bakımından merkez olma işlevi taşıyan 11 ilinde uygulanan, özel bir Bakanlık programı olan ve bütçesi, söz konusu 11 ilde uygulanmak üzere merkezî olarak belirlenen Cazibe Merkezlerinin Desteklenmesi Programı (CMDP) belirlenen illerin bölgesel çekim merkezi olma niteliği güçlendiriyor.
Samsun’a 21,2 Milyon TL Yatırım Yapılacak
Toplam 14,4 Milyon TL hibe desteği sağlanacak Terme Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın “Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi” ile Samsun Üniversitesi’nin “Samsun Hava Araçları Bakım Onarım Hizmet Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve Özel Sektörle İşbirliklerinin Oluşturulması Projesi” projeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından sözleşmeler imzalanarak proje uygulama dönemi başlayacak.
Projelerin uygulanmasıyla, Samsun’da 21,2 Milyon TL büyüklüğünde yatırım yapılmış olacak.
Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi
11,7 Milyon TL toplam bütçesi olan bu proje ile tarım makineleri ve ana metal sanayi alanında faaliyet gösteren imalatçıların yoğun şekilde çevre il ve ilçelerden hizmet alarak kullandığı makinelerin bir arada bulunacağı, ayrıca ürettikleri makinelerin parçalarının teknik çizimlerinin ve tasarımlarının yapılabileceği bir “Ortak Kullanım Atölyesi” kurulması hedefleniyor. Bu yöntemle imalatçıların üretim maliyetleri düşürülürken, ürün kalitelerini artırabilmelerini böylelikle iç pazar satışlarını ve ihracat oranlarını yukarı çıkarabilmelerini sağlamak hedefleniyor. Sektörün gelişmesi göçü azaltıp, yeni iş imkânlarının ve ilin cazibesinin artmasını sağlayacak.
Samsun Hava Araçları Bakım Onarım Hizmet Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve Özel Sektörle İş Birliklerinin Oluşturulması Projesi
9,5 Milyon TL toplam bütçesi olan bu proje, piyasa talebi yüksek olan Hava Araçları Bakım Onarım teknisyeni yetiştirmek üzere bir özel eğitim merkezi oluşturulmasını, bağlı sektörler çerçevesinde CNC ve kaynak operatörü yetiştirmek üzere CNC ve kaynak atölyeleri kurulmasını hedefliyor. Böylece hava araçları bakım onarımı hizmeti sağlamak, CNC ve kaynak atölyesi aracılığıyla özel sektöre yönelik ortak kullanım hizmeti sağlamak, bu sayede özel sektörle iş birliklerini artırmak, milli teknoloji hamlesi kapsamında TEKNOFEST ve benzeri teknoloji yarışmalarına hazırlık sürecinde başvuran katılımcılara altyapı desteği sağlamak mümkün olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum