Yakıt Tasarrufu İçin Doğru Lastik Seçimi!...

Traktör lastiği seçimi yaparken nelere dikkat edersiniz? Dayanıklılık, uzun ömürlülük, çekiş gücü, konfor… Kısacası arazide maksimum performans için traktör lastiğinin önemini biliyoruz.

Yakıt Tasarrufu İçin Doğru Lastik Seçimi!...
26 Temmuz 2022 - 16:03
Peki ya bir traktör lastiği yakıt tasarrufu konusunda da belirleyici olabilir mi? Bu soruyu zirai ve endüstriyel lastik sektörüne güçlü üretim altyapısı ve geniş ürün gamı ile öncülük eden yerli ve milli marka Özka Lastik cevaplıyor.
Doğru lastik seçimi zirai ve endüstriyel araçlarınızın performansını ve yakıt tüketimini etkileyen en önemli unsurlardan biridir.
Seçeceğiniz zirai ya da iş makinesi lastiğinin aracınızın performansını ve yakıt tüketimini doğrudan etkileyeceğine emin olabilirsiniz. Lastiğin ömrü, kalitesi, dayanıklılığı, diş yapısı, tutunmayla ilgili performansı aracınızı etkileyecektir. Özellikle traktörlerde ve iş makinelerinde radyal lastikler konvansiyonel lastiklere nazaran daha geniş taban izi sayesinde toprağa daha az basınç uygular. Zemine yayılan diş yapısı toprağı kavrayarak aynı güçte daha fazla çekiş sağlar. Yakıt tasarrufu için asfaltta ve yüksek hız yapabilen traktörlerde desen seçimi oldukça önem kazanır. Özka’nın yeni geliştirdiği hem arazide hem yolda yüksek konfor sağlayan Agrolox deseni ile önemli oranda yakıt tasarrufu sağlamak mümkündür.
Yeni nesil traktörlerde üreticilerin tavsiye etmiş olduğu lastik ebatlarının setlenmesi traktör mekaniğine zarar vermez ve böylelikle yakıt tüketimini minimize eder. Lastik ebatları doğru seçilmediğinde ise kasılan bir traktör ekstra yakıt tüketimine neden olur. Yuvarlanma direnci ve kilometre performansı bakımından optimize edilmiş lastikler, aracın çalışma maliyetini olumlu yönde etkiler.
Doğru lastik basıncına dikkat…
Aracınızın yakıt tasarrufunu etkileyecek bir diğer unsur da lastik basıncıdır. Doğru basınçta lastik kullanmak daha güvenli traktör kullanmanıza, lastiklerdeki aşınmayı azaltmanıza ve yakıt tüketimini optimize etmenize yarayacak. Lastikleriniz uygun şekilde şişirilmezse, bu durum lastiklerin kullanım ömrünün azalmasına, yakıt tüketiminin artmasına ve güvenlik sorunlarına yol açabilir. Dolayısıyla fazla veya az değil, önerilen düzeyde lastik basıncı kullanmak önemlidir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum