OSB'nin İş ve İşlemleri Eğitimi' Programına Katıldı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ilimizdeki Organize Sanayi Bölgelerinin işletilmesi aşamalarında, mevzuat açısından yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklama yaptı.

OSB'nin İş ve İşlemleri Eğitimi' Programına Katıldı
03 Şubat 2023 - 11:51
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada;, ilimizdeki Organize Sanayi Bölgelerinin işletilmesi aşamalarında, mevzuat açısından yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler, genel kurul aşamaları, parsel tahsisi, ruhsatlandırma, kredilendirme ve mali işler, imar planları, harita ve parselasyon planları, kamulaştırma konularını kapsayan 'Organize Sanayi Bölgeleri İş ve İşlemleri Eğitimi' programına katıldı.
Samsun 9 OSB’si, sanayi siteleri, Serbest Bölgesi, Lojistik Merkezi, Teknopark ve Ar-Ge Merkezleri, büyük firmaları, gelişmiş altyapısı, yatırım alanları ve kalifiye işgücü potansiyeliyle bölgenin en önemli yatırım merkezi olduğunu belirten Vali Dağlı, “İlimiz 2022 yılında 1 milyar 317 milyon 598 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Bunda şüphesiz bölge ve ülke ekonomimize önemli katkılar sağlayan OSB’lerimizde birçok sektörde durmaksızın devam eden yerli ve millî üretimin önemli bir katkısı bulunmaktadır” dedi.
İlimizde mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin bir kısmının tamamen dolu, bir kısmının da %90 doluluk oranına ulaşmış durumda olduğunu dile getirerek, OSB’lere olan yoğun talebe cevap verebilmek adına şehrimize yeni OSB’ler kazandırmak ve mevcut OSB’lerin alanlarını genişletmek için çalışmalara kesintisiz devam ettiklerini belirten Vali Dağlı, “Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda ilimizin dört bir yanında bulunan tüm OSB’lerimizde altyapı ve üstyapı çalışmaları da dâhil olmak üzere yoğun bir çalışma sürdürüyoruz” diye konuştu.
Samsun’a yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Organize Sanayi Bölgeleri İş ve İşlemleri Eğitimi’nin de hem bu anlamda hem de OSB iş ve işlemlerinin daha verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi anlamında önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, eğitimin hayırlı olmasını diledi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum