Bu İktidar 21 Yıl İçinde Verdiği Sözlerin Hiçbirini Tutamadı

Memleket Partisi İlkadım İlçe Başkanı Rüstem Kara yaptığı açıklamada; Memleket Buluşmaları kapsamında il-il gezilerini sürdüren, genel başkanımız Sayın Muharrem İnce, esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldikten sonra yerel basınla buluşarakgörüş ve projelerini açıklamaya devam ediyor.

Bu İktidar 21 Yıl İçinde Verdiği Sözlerin Hiçbirini Tutamadı
03 Şubat 2023 - 11:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 hedeflerini gerçekleştirememesine değinen İnce; “Türkiye’yi dolaşıyoruz, her hafta bir başka vilayetteyiz. Türkiye’de gördüğüm; doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde herkesin hemfikir olduğu bir konu var: hayat pahalılığı. Herkes geçim sıkıntısı, herkes pahalılıktan şikâyetçi. Hiç de öyle TÜİK’in açıkladığı gibi bir yüzde 65’lik enflasyon değil bunun çok daha fazlasının olduğunu, derin bir yoksulluk yaşayan milletimizi gözlemliyoruz. Tabii 21 yıllık bir iktidar var, bu iktidar 21 yıl içinde verdiği sözlerin hiçbirini tutamadı. 2023 hedefleri vardı, ne demişti? “2 trilyon dolar milli gelirimiz olacak.” Yok. “Kişi başı 25 bin dolar olacak.” O da yok. “500 milyar dolar ihracat.” O da yok. “İlk 10 ekonomi arasına gireceğiz” o da olmadı”.
Genel başkanımız Sayın Muharrem İnce; Memleket Partisi’nin bir ittifakadahil olup olmayacağı sorusuna da;“Evet görüşüyoruz. Bir metin üzerinde çalışıyoruz. Ama henüz bitirdiğimiz bir şey yok. Cumhurbaşkanı adayını netleştirdiğimize dair haberler doğru değil. Fakat görüşüyoruz bu konuda bir sıkıntı yok. 6’lı Masanın işine benzemesin istiyoruz. 8, 10, 15.’ defa altın günü gibi olmasın istiyoruz. Onun için yapabileceksek bir seferde milletin karşısına çıkıp bir seferde açıklamak istiyoruz.
Biz Doğru Olanı Yapacağız.
Bu yorgun iktidar gitmelidir. Ama Türkiye bir belirsizliğe yelken açmamalıdır. Söylüyorum şimdi: Libya Tezkeresi ne olacak? Erdoğan’ı gönderdik, 6’lı Masa kazandı. Libya Tezkeresi ne olacak? Evet mi verilecek, hayır mı verilecek? İstanbul Sözleşmesi ne olacak? Bu konuda cevap yok. Eğitimden tarikatlar silinecek mi silinmeyecek mi? Bak Memleket Partisi olarak netiz! İstanbul Sözleşmesi’ne: evet. Mavi Vatan’a: evet. İHA’ları, SİHA’ları desteklemeye: evet. Tarikatları, eğitimden sileceğiz, nokta! Öyle 3 tane oy var diye kimseye yalakalık yapamayız. Görüşlerimiz çok net bizim. Libya Tezkeresine: evet. Azerbaycan’a yardım etmeye: evet. Netiz!”
Tarımda Yaşanan Sorunları Biz Çözeriz
Türkiye’yi bekleyen iklim ve su krizi hakkında projeleriniz sorusuna ise;“ Biz geçen sene bu konuda bir rapor hazırladık. Bütün siyasi partilere mektup yazdık. Siz yeterince haber yapmasanız da, bütün siyasi partilere mektup yazdık. Su konusunda, tarım konusunda o 100 maddelik önerimizi, kim randevu verdiyse o siyasi partilere gittik, dosyamızı teslim ettik. Hatta yalan haberler çıktı bu konuda. Bakın Zafer Partisi’ne gittik, DSP’ye gittik, CHP ve İYİ Parti’ye gittik. Genel Başkan Yardımcılarımız gitti, ben gitmedim. MHP Genel Başkanı randevu verdi, Sayın Bahçeli. Ben de gittim raporu sunmaya. Tarım raporunu, su raporunu sunmama rağmen “Bahçeli ile ne görüştü?” diye haberler yapıldı. Çok yanlış işler bunlar. Bakın bu konuda ilk ve tek raporu biz yayınladık. Dedik ki: Türkiye, 13,5 milyar dolar para harcarsa 3 yıl içerisinde suyla ilgili projemizi hayata geçiririz. Bütün tarlaların başına vana getiririz, tıpkı doğalgazda olduğu gibi. Nasıl apartmanların girişinde doğalgaz vanası varsa tarlaların başına getiririz dedik. Yüzde 77’ye çıkmış vahşi sulama. Yüzde 75-77. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Bunu mutlaka yapmamız lazım. Başımız büyük belaya girecek 10 yıl içerisinde. Bunun raporu açık, randevu veren her partiye anlattık bunu. Bu konuda en fazla konuşan siyasetçi benim Türkiye’de. Sürekli bunu söylüyorum, başımız belaya girecek. Bunun sonu kıtlıktır. Mutlaka su yönetimini, su kanununu çıkarmamız lazım. Yıllardır bekliyor Meclis’te. Şu vahşi sulamadan bir kurtulmamız lazım, şu gri suyu yeniden kullanmamız lazım, yarım kalan barajları tamamlamamız lazım. Bunu acilen yapmalıyız, hem de çok acil, en önemli meselemiz bizim.”
Üflesen Yıkılacak Bir İktidar Varken, Muhalefet Umut Olamıyor
Değerli arkadaşlar, üflesen yıkılacak bir iktidar var. Üflesen yıkılacak bir iktidar varken muhalefet umut olamıyor. Neden olamıyor? Çünkü çözülmüş bir sorunu tekrar gündeme getirecek kadar, çözülmüş bir sorunu tekrar çözmek için yola çıkan bir muhalefet var. Milletin tenceresi kaynamıyor, herkes geçim sıkıntısı içerisinde, çözülmüş bir sorunu ‘türban sorununu’ çözmek isteyen ve “Ben burada yasal değişiklik istiyorum.” diyen, bunun karşılığında da konuyu gol atmak olarak gören anayasa değişikliği isteyen bir Cumhurbaşkanı var. Şimdi burada bu umutsuzluk ortasında, bu kötü gidişin ortasında biz milletimize Memleket Partisi olarak bir seçenek sunuyoruz.
Gelin Seçmen ve Sandık İttifakı İçin 6’lı Değil 26’lı Masa Kuralım
6’lı Masaya da bir kez daha sesleniyorum: 6’lı değil 26’lı bir masa kurun 2 şey için: 1, seçmen listelerini bir tarayalım. Hep birlikte, biz de yardımcı olmak istiyoruz. Tek başınıza yapabilir misiniz, hayır yapamayız. Biz 81 vilayetin 922 ilçenin tümünde örgülü değiliz ki biz yeni kurulmuş bir partiyiz. Hazine yardımımız yok, belediyemiz yok ama biz katkı sağlarız. Şu 62 milyon seçmeni bir inceleyelim hep birlikte. Sahte seçmen var mı, ölü var mı, mükerrer var mı? Bu konuda bir masa kuralım. 2, yaklaşık 200 bin sandığı nasıl koruyacağımızı 26’lı bir masa kurup 26’yı rasgele söylüyorum, kim katkı sağlamak istiyorsa bu 200 bin sandığı kontrol altına alalım. Hiçbir açıklamalarına inanmıyorum. YSK’dan daha iyi örgütlenmişler de, şuymuş da, buymuş da, bu sefer yapmışlar da hiç inanmıyorum buna. 2018’de de bana öyle dediler. “Sen mitinglerini yap, sandıklar bize emanet.” dediler, 12 bin 843 sandığa gözlemci koymamışlar. Bugün de aynıdır, söylüyorum. Erzurum sandık listelerini merak ediyorum, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hakkâri, Bitlis, Konya. Çıkarsınlar bakalım, hangi sandıkta hangi gözlemci? Telefon numaraları ile birlikte bize göndersinler. Hala yapılmadığını biliyorum. 6’lı Masaya teklifim; 26’lı Masa kurun, cumhurbaşkanı adayınız kim olursa olsun, milletvekillerinin listesini nasıl yapacaksınız bilmiyorum onlarla ilgilenmiyoruz. Seçmen listesini araştıralım, sandıklara sahip çıkalım. Bu konuda iş birliği yapalım diyoruz.
Seçimle Gelen Seçimle Gider Bu Kadar Basit
Değerli arkadaşlar, bir başka konu “Acaba Erdoğan seçimde yenilirse gider mi?” Bunu tartışmak bile abes. Türkiye, muz cumhuriyeti değil. Seçimle gelen seçimle gider, bu kadar basit. İstanbul’da nasıl gittiyse, Ankara’da nasıl gittiyse. Sakın ha milletimizin böyle bir düşünceye kapılmamasını istiyorum. Böyle bir şey yok. Sakın sandığa gitmekten vazgeçmeyin. Katılım ne kadar yüksek olursa, iktidarı değiştirmek o kadar kolay olacaktır. Gerçeklikten kopmuş bu Erdoğan’ın gitmesi lazım. Paris metrosunun damı akıyormuş, İngiltere, Fransa, Almanya sokakta insanlar aç geziyormuş. Yani buna inanan var mı bilmiyorum bizim milletimizden de. Adamın milli geliri 60 bin dolar 70 bin dolar, seninki 8 bin dolar. Neredeyse IBAN isteyecek Fransızlardan, Fransızlara yardım edecek. Bu gerçeklikten kopmaktır.
Türkiye’nin Geleceğinde Biz Olacağız
Biz; hiçbir seçim yardımı almadan, kendi imkânlarımızla partimizin görüşlerini ve projelerini anlatmaya çalışıyoruz. Bu ekonomik koşullar altında, Samsun’da gidebildiğimiz her mahallede her sokakta büyük bir ilgiyle karşılanıyoruz.
Biz;”Ne cumhur, ne millet. Tek yol memleket” ve “Geleceğimizi geri alacağız ”diye çıktığımız bu yolda Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü ve onun mücadelesini örnek alıyoruz. Bizim iktidarımızda gençlerimizin önündeki bütün engelleri kaldıracağız.
Bizim iktidarımızda; ilk günden başlayarak, TOKİ son öğrencinin yurt sorununu çözene kadar sadece yurt yapacak. Gençlerden iletişim vergisi almayacağız. Gençlerin bilgisayarı, tableti, interneti ucuz olacak. Çobanların sigortasını devlet ödeyecek. Gençler yurt dışı vize kuyruklarında gezmeyecek.
Biz; cumhurbaşkanı adayımızı da milletvekili adaylarımızı da üyelerimizin önüne sandık koyarak belirleyeceğiz. Çok yakında ilk 100 günde yapacaklarımızı seçim beyannamemizde basınla paylaşacağız.  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum