Reklam
Reklam
Reklam

Orta Karadeniz'e 22,9 Milyon TL SOGEP Desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Yürütülen ve Orta Karadeniz (Tr83) Bölgesi’nde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (Oka) Uyguladığı 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (Sogep) Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazanan Projeler Açıklandı.

Reklam
Orta Karadeniz'e 22,9 Milyon TL SOGEP Desteği
07 Temmuz 2022 - 17:19
Reklam
9 Projenin Başarılı Bulunduğu Program Kapsamında Oka Desteğiyle TR83 Bölgesi’ne Toplamda 29,6 Milyon Tl Yatırım Yapılacak.
Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermeyi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif katılımlarını sağlamayı, istihdam edilebilirliği artırmayı, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemeyi ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlayan SOGEP kapsamında Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden toplam 9 proje destek almaya hak kazandı.
9 Projeye 22,9 Milyon TL Hibe Desteği Sağlanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Amasya’dan “Unutulmaya Yüz Tutmuş Kenevir Yetiştiriciliğinin ve Sanayisinin Canlandırılması”, “Altın Bamya Kurutma İşleme ve Paketleme Tesisi”, “Kariyer Yolculuğundaki Gençlere Nitelikli Eğitim Desteği” olarak 3 projenin; Çorum’dan “Serada Üreten Genç Eller Projesi “, “Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi” olarak 2 projenin; Samsun’dan “Tarladan Sofraya Fasulyem”, “Canik Keşif Kampüsü” olarak 2 projenin ve Tokat’tan “Başçiftlik İlçesi Süt İşleme Tesisi”, “Zile’nin Genç İstihdam Adımları” olarak 2 projenin desteklenmesi onaylandı.
22,9 Milyon TL hibe desteği sağlanacak projeler için gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından sözleşmeler imzalanarak proje uygulama dönemi başlayacak.
Bölgeye 29,6 Milyon TL Yatırım Yapılacak
Söz konusu projeler kapsamında, gençlerin ve kadınların eğitilmesiyle nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve işgücü piyasasına katılım ile istihdam edilebilirliğin artırılması hedefleniyor. Bölgede bulunan atıl tesislerin ayağa kaldırılması ayrıca yeni tesislerin kurulmasıyla yeni istihdam alanlarının oluşturulması ve üretim, pazarlama ve ihracat olanaklarının artırılması da proje hedefleri arasında yer alıyor.
22,9 Milyon TL hibe desteği sağlanacak projelerin uygulanmasıyla, Bölgede toplamda 29,6 Milyon TL büyüklüğünde yatırım yapılmış olacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum