OMÜ'DE DOÇ. DR. MEHMET TÜRKMEN GERÇEĞİ

1968 yılında başlayan ve 1996 yılından sonra iki yılda bir düzenlenmeye başlayan Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası, 25 – 30 Ekim 2016 tarihlerinde Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Çorum

OMÜ'DE DOÇ. DR. MEHMET TÜRKMEN GERÇEĞİ
03 Kasım 2016 - 19:28
7-bos-kalip-haber 11968 yılında başlayan ve 1996 yılından sonra iki yılda bir düzenlenmeye başlayan Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası, 25 – 30 Ekim 2016 tarihlerinde Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Çorum'da gerçekleşti.
Başlangıcından itibaren ilk kez bir üniversite tarafından organize edilen şampiyonaya 29 ülkeden 261 sporcu ve 89 yetkili katıldı.
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ’NDE KIRILMASI ZOR BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ…
Üniversiteler arası dünya güreş şampiyonası her iki yılda bir (çiftli yıllarda 1998, 2000, 2002...2012, 2016 gibi) yapılmaktadır. 1996 yılında FISU (Dünya Üniversiteler Spor Federasyonu) tarafından başlatılan bu organizasyonun 12.'si bu yıl ülkemizde ve Çorum'da 25-30 Ekim 2016 tarihlerinde Hitit Üniversitesinin mükemmel organizasyonunda yapıldı. Türkiye 8'er sporcu ile Serbest, Bayanlar ve Greko-Romen Güreş olmak üzere toplamda 24 sporcu ile tam takım olarak katıldı. Doç. Dr. Mehmet Türkmen yönetimindeki Türk milli takımı 8. kez dünya şampiyonu oldu.
6 4KATILDIĞI ŞAMPİYONADA BİR KEZ 2. OLDU
Şampiyona milli takımlar düzeyinde olmasına rağmen, her zaman olduğu gibi OMÜ (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) ana iskeletinde oluşturuldu. 9. kez (18 yıldır) OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Türkmen’in Milli takımlar teknik direktörlüğünde gerçekleşen ve dünyanın bu ikinci büyük spor organizasyonu, 2002 Kanada/Edmonton kentinde bir defa Türk milli takımı II. oldu. Bunun dışında hep Şampiyon oldu.
HİÇBİR TEKNİK ADAMA KİSMET OLMAMIŞ BAŞARI…
Mehmet Türkmen
'in 24 kişiden oluşturduğu güreş milli takımların 10'u kendi OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşturdu. 22 yıldır üst üste Greko-Romen güreşte, 20 yıldır Serbest güreşte ve 11 yıl Bayan güreşinde üst üste Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni Süper ligde Türkiye Şampiyonu yapan Doç. Dr. Mehmet Türkmen, Takım halinde 18 yılda katıldığı 9 Dünya Şampiyonasının birinde II. diğer sekizinde de I. yaptı. Ayrıca iki de Universiad (Dünya üniversite Olimpiyatları) şampiyonu yaptı. Kısacası: 22 Greko-Romen güreşte, 20 Serbest güreşte, 11 kez Bayan güreşi olmak üzere toplamda 53 defa Türkiye Şampiyonluğu kürsüsüne çıkan Doç. Dr. Mehmet Türkmen, sekiz (8) kez dünya şampiyonluğu, iki kez de universiad olmak üzere toplamda 63 kez şampiyonluk kürsüsüne çıkmıştır. Güreşte OMÜ’ni Türkiye'de ve Dünyada birinci sıraya taşıyan Türkmen, dünyada hiç bir teknik adama kısmet olmamış ve olamayacak başarı grafiği elde etmiştir.
5 2BUNU HAKETMEDİK 
Erişilmesi zor başarılara imza atan Doç. Dr. Mehmet Türkmen şokhaber.net mikrofonlarına şu ifadelere yer verdi; "OMÜ güreş takımlarını bu yıl (2016) hem Türkiye hem de dünya şampiyonu yaparak zirvede bırakacağımı mevcut rektör idaresinden önceleri söylemiştim ve de şampiyon yaptım.
Güreş, Türk toplumlarında bir spor formatı olmanın da ötesinde bir milli kültür unsurudur. Ancak sahipsiz milletin sahipsiz sporudur. Ülkemizde yapılan bu son 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonasına OMÜ Rektörü, Rektör yardımcıları, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve idarecileri davetlilerdi. Fakat sporcu veya antrenörü milli takımlarda yer almış tüm üniversitelerin idarecileri bu şampiyonaya gelirken, benim üniversitemden hiç kimse gelmedi. Onu da bırakınız, hiç bir OMÜ idarecisi ne bizleri ne de sporcularımı arayarak tebrik veya teşekkür etmediler. Elbette bu elit sporcuların ve bizlerin takdir veya taltife ihtiyaçları yoktur.
Acaba Üniversitemiz Anatomide mi, Futbolda mı, ziraatta mı hangi dalda ya da alanda dünya zirvesine çıkacak? Eski Rektörlerimizden birinin dediği gibi Bu üniversite güreşin dışında hiç bir alanda dünya zirvesine çıkamaz.
Hiç bir üniversiteye giremeyen, hiç bir sporu aktif yapmamış olan, bari beden eğitimi olsun diye torpil bularak beden eğitimine giren, ALES, ÜDS vb. sınavların olmadığı dönemlerde yine torpille üniversitelere hoca olan zümreler, karşılarında Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonlarını görünce komplekse giriyorlar. Ve bu elit sporcuları mezun etmemek için elinden geleni yapıyorlar. Bir önek verecek olursak; Şeref ve Uğur Tüfenk isimli iki Rizeli kardeşler bu Üniversitemize 5 dünya, bir univesiad şampiyonluğu getirdiler. Bunların bir kez kayıtları silindi ve neticede 12 yılda ancak mezun olabildiler. Başka örnekleri de sıralanabilir.
3YORULDUM, ÇOK YORULDUM
Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın bu yılki Üniversitelerin açılış konuşmasında tüm rektörlere ve üst düzey idarecilere hitaben yaptığı konuşma da üniversitelerde spora önem verilmesi ve hatta kulüpleşmesi üzerinde önemle durdu. Bende bu doğrultuda hareket eden bir üniversiteye gitmek istiyorum ve gideceğim. Bu konuda tevazuluk yapamayacağım. 27. Yıldır çalıştığım OMÜ’ni alanımda dünya zirvesine taşıdım.
Yoruldum, çok yoruldum. Bu tür sporda ehliyetsiz ve liyakatsiz insanlarla uğraşmaktan.
Bundan böyle yıllardır aynı fakültede çalıştığımız spor adamları buyursunlar ve taşısınlar dedi.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum