Ladik'te Dikilen Fidanlar Geleceği Yeşillendirecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ladik Yerleşkesi’nde “Dünya Ormancılık Haftası” dolayısıyla ‘Fidan Dikme Töreni’ gerçekleştirildi.

Ladik'te Dikilen Fidanlar Geleceği Yeşillendirecek
04 Nisan 2024 - 15:10
Ladik Meslek Yüksekokulu’nu (MYO) bünyesinde bulunduran Ladik Yerleşkesinde OMÜ ve Amasya Orman İşletme Müdürlüğü’nün (OGM) iş birliğiyle bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.
Düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Ladik Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, TUAM Müdürü Doç. Dr. Hasan Akay, Havza MYO Müdürü Ercan Tural, Yeşilyurt MYO Müdürü Kemal Yıldızlı, Ladik Sulama Birliği Başkanı Ümit Çataloğlu, Kavak Orman İşletme Müdürü Emin Tiryaki, LAODİKA Kadın Kooperatifi, OGM Personelleri, iş insanları, akademisyenler ve öğrencinler katılım sağladı.
Her kampüste belli oranda orman alanı bulunmasını istiyoruz
Üniversite kampüslerinde ormanlık alanın olması gerektiğini dile getiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bugün güzel bir etkinlik için Ladik'teyiz. Dünyadaki değişikliklerle birlikte ormanlardaki yaşam alanları da tahrip edilmiş durumda. Her kampüste belli oranda orman alanı bulunmasını istiyoruz. Bu alanların sadece ağaçlarla değil, yaşanılabilir ormanlar haline gelmesini de arzuluyoruz. Bu nedenle burada 50 dönümlük bir alanın ağaçlandırılmasını planladık. Üniversitenin genel kampüs yapısının orman içerisinde olması ve orman bölgesinde bulunması da oldukça önemli. Bu alanlar, sadece üniversite öğrencileri için değil, aynı zamanda şehir sakinlerinin de dinlenme ve piknik alanı olarak kullanabileceği yerler olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Ağaç dikmek sadece bir deneyim değil, farkındalık eğitimidir
Hedefimiz, orman içinde gezilebilecek ve gezerken meyve toplamanın mümkün olduğu bir ortam oluşturmaktır diyen Rektör Yavuz Ünal sözlerine şöyle devam etti; “Yapılan bu etkinlik, Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmesi ve OGM’nin verdiği destekle gerçekleştirilen bir çalışmadır. Sahada sadece ağaç dikmekle kalmayıp, dikiminin profesyonelce yapılması, takip edilmesi ve yaşatılması da önemlidir. Bu süreç, belki iki veya üç yıl sürebilir ancak yüzlerce yıl boyunca bize hizmet edecek ağaçlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin bu etkinlikte yer alması, sadece bir ağaç dikme deneyimi değil, aynı zamanda bir farkındalık eğitimidir. Öğrencilerimizin bu deneyimden sonra doğaya olan saygıları artacak ve çevreye daha duyarlı bireyler olacaklarına inanıyorum. Arzumuz yeşillenecek çevreyle eğitimin sadece sınıf içinde değil, kampüs ortamında da devam etmesidir.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum