Reklam
Reklam
Reklam

OMÜ Gençlik Topluluğu Ünlü İsimlerle Futbolu Konuştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğu tarafından önceki akşam tele konferans yoluyla canlı yayınlanan “Futbolu Konuşuyoruz” adlı söyleyişi programı gerçekleştirildi.

Reklam
OMÜ Gençlik Topluluğu Ünlü İsimlerle Futbolu Konuştu
20 Mayıs 2020 - 15:47
Reklam
Samsunspor’un başarılarının ve gelecekte yapacaklarının konuşulduğu programa; Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Yapımcı ve Sunucu Burcu Esmersoy ve TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan konuk olarak katıldı. Yayına ayrıca OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de misafir oldu.
Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Tamer Aslan’ın yaptığı Gençlik Topluluğunun Başkanı Ertan Atasayar’ın moderatörlüğünü üstlendiği canlı söyleşiyi iki oturum olarak yapıldı ve yoğun bir katılımcı grubu izledi.
OMÜ benim için özel bir anlam taşıyor
Söyleşinin ilk bölümünde söz alan Burcu Esmersoy, soru üzerine televizyon kariyerine nasıl başladığını anlattı. Esmersoy, söyleşinin hemen başında konuşan Samsunspor Başkanı Yıldırım’ın söylemlerinden çok etkilendiğini ifade eden Esmersoy, Samsunspor’un aradığı başkanı bulduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemlerde diğer takımları Samsunspor karşısında zorlu bir süreç beklediğini belirten Esmersoy, Samsunspor’un şehriyle bütünleşmiş bir takım olduğunu ve bu bütünleşmeye ciddi destek veren bir başkanı olduğunu vurguladı.
2011 yılında OMÜ Medya Ödüllerine davet edildiğini hatırlatan Esmersoy;  “Üniversitenizdeki ödül töreninden sonra başka üniversitelerin davetine katılmadım. Zira çıtayı çok yüksek tuttunuz, aldığım ödül çok değerli, oldukça mükemmel ağırlandık ve her zaman OMÜ benim için özel bir anlam taşımaktadır” dedi.
Samsunspor meslek hayatında önemli bir yere sahip
TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan da konuşmasına “Böyle özel bir günde bizi böyle seçkin, saygın bir toplulukta buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu vesileyle tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum” ifadeleriyle başladı.
Samsunspor’a hayran olduğunu ifade eden Arıkan, Samsunspor’un meslek hayatında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Spor spikerliğine Samsunspor maçını radyodan anlatarak başladığını anlatan Arıkan, “Çok başarılı oyuncularının bulunduğu üst düzey bir takımdı. Ertuğrul Hoca da vardı. Samsun halkının tribündeki futbol coşkusu harikaydı ve hepimiz maç anlatımı için Samsun’a gitmek isterdik” diye konuştu.
Arıkan, program sırasında Yıldırım’a Samsunspor’a ve Türk futboluna verdiği destek için teşekkür etti. Şehir takımlarının ve coşkulu tribünlerin azaldığını söyleyen Arıkan, bu takımların süper lige dönmesi gerektiğine dikkat çekerek Başkan Yıldırım’ın çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.
İyi futbolcular yetiştirip ihraç eden durumuna gelmek istiyoruz
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ise Arıkan’ın sözleri üzerine “Bunu söylerken yaptığım bir analiz var yoksa amacım kimseyi kötülemek değil. Kulüplere gelip başkan olup, sonra bırakmamak için direnenler ve başkanlık imajını kullanıp başka işlerle uğraşanlar için dedim. Futbola destek vermek yerine kendi çıkarlarını sağlamak için oralarda olduklarını gördüm. Çok açık biriyim ve kimseye de biat etmediğim için bu düşüncelerimi açıkça ifade ettim. O nedenle Samsunspor akılla yönetilmeli dedim” ifadelerini kullandı.
Yıldırım, amaçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı Mehmet Kasapoğlu’nun ifade ettiği gibi iyi futbolcular yetiştirip ihraç eden durumuna gelmek olduğunu söyledi.
Bu sayede kulüplerin para kazanacakları bir yapıya sahip olacağını belirten Yıldırım, “Bunu Portekiz çok güzel yapıyor. Tekerleği yeniden icat etmenin gereği yok. Günü kurtarmak değil, geleceği düşünmek zorundayız. Bu nedenle Samsunspor’da gelecek planlaması yapıyoruz” diye konuştu.
Samsunspor geçmişte bunu başardı yine başarabiliriz
Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tamer Aslan da Başkan Yıldırım’a 2017 yılında  Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’ne layık görülen ilk Türk İşadamı olması ve bu vizyonun, Samsunspor için yapılan yatırımlar ve getireceği katkıların, sporun dışında Samsun için de neler ifade edeceğini sordu.
Yıldırım, “Samsunspor’a geldiğimizde zaten nereyse böyle bir kulüp kalmamış gibiydi. İlk etapta Samsunspor’u bir araya getirdik. 26 sporcu transfer ettik. Amaç acil bir şekilde Birinci Lige çıkmaktı. Ama geçen sene maalesef bir iş kazası oldu diyelim buna ve alt yapıyla pek fazla ilgilenemedik. Bu sene bunu hızlandırmak için girişimler yaptık. Bunu global düşündük. İlk iş olarak yurtdışında bize model olacak futbol akademisi olan büyük kulüpleri inceledik. Belçika Gent Takımı ile görüşerek bir mukavele imzaladık. Geçen sene Ağustos ayında başlayan ama pandemi nedeniyle Mart ayından itibaren ara vermek zorunda kaldık, Gent futbol akademisi hocaları ve eğitmenleri Samsun’a gelip her ay bir hafta Samsunspor alt yapı hocalarını ve oyuncuları eğitiyor” dedi.
Kendi futbolcularını kendilerinin yetiştireceğini vurgulayan Yıldırım, Samsunspor’un geçmişte bunu başardığına dikkat çekti. Hedeflerinin Süper Ligde Samsunspor’dan yetişmiş 5-6 yerli oyuncuyla oynamak olduğunu anlatan Yıldırım, bu sayede büyük kulüpler gibi yüzlerce milyon dolarlık borçların altına girmek zorunda kalmayacaklarını söyledi.
Samsun’un iki önemli markası var: biri Samsunspor diğeri Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Son olarak canlı yayına katılan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Covid-19 öncesi yaptıkları birçok başarılı etkinliği bu dönemde de sürdürdükleri için Gençlik Topluluğu’na ve programa konuk olan katılımcılara teşekkür etti. Bilgiç, daha sonra konuklara ve öğrencilere seslenerek “101 yıl önce Kurtuluş Savaşı mücadelesi meşalesinin yakıldığı Samsun’dan 19 Mayıs Atatürk’ ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Samsun’un iki önemli markası olduğunu belirten Bilgiç, bunlardan biri Samsunspor diğeri ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi olduğunu söyledi. Bu markanın gelişmesi demek Samsun’un tanıtılması adına çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Bilgiç, OMÜ’nün, bugün 52 bin öğrencisi ve dünyanın 109 ülkesinden 5 bin 700’e yakın öğrencisiyle çok önemli bir gelişme potansiyelini taşıyan marka olduğuna dikkat çekti. Bilgiç, bu sayede Samsun’un üniversite aracılığıyla dünyanın 109 ülkesiyle doğrudan bağlantı kurulmasının sağlandığını belirtti.
Samsunspor da Başkan Yıldırım liderliğinde bu anlamda şehrimize büyük değer kazandıracağını ifade eden Bilgiç, “Başkanımızın başarıya inanmış ve önemsemiş olmasını çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Samusunspor’un hem başkanının hem de antrenörünün kendi alanlarında başarılı ve titiz insanlar olmaları Samsunspor’un gelecekteki başarıları için yeterli sebep olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Rektör Bilgiç, kendisinin Samsunspor dışında takım tutmadığını ve bu şehrin bir değeri olarak Samsunsporlu olmanın bir borç olduğunu ifade ederek, “İnşallah süper ligde de büyük başarıları yaşamak birlikte nasip olur, başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum, her zaman işbirliğine hazırız” dedi.
Program sonunda Zoom üzerinden gerçekleşen canlı yayın çekilişi ile üç kişiye Samsunpor’un imzalı forması hediye edildi.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum