Hemşirelik Süreci Öğretimi Workshop Programı Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünün düzenlediği "Hemşirelik Süreci Öğretimi Workshop" programı, Sağlık Meslek Yüksekokulu toplantı salonund

Hemşirelik Süreci Öğretimi Workshop Programı Başladı
15 Ekim 2015 - 18:45
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünün düzenlediği "Hemşirelik Süreci Öğretimi Workshop" programı, Sağlık Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Samsun Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen hemşire, akademisyen, klinisyenler, OMÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı programda; Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fridevs Erdemir, Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Aysel Karaca ve Dilek Akkuş konuşmacı olarak yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Özen Kulakaç, Prof. Dr. Nermin Kılıç ve Rektör Yardımcısı Şenol Eren yaptı.

Prof. Dr. Özen Kulakaç konuşmasında, modern hemşireliğin oluşum ve gelişim süreci, hekimlikten ayrı bir mesleğe dönüşme aşaması ve hemşirelik süreci öğretiminde yaşanan temel sorunlar hakkında bilgi verdi. Hemşirelik süreci öğretiminde, bilinen tekniklerin tam olarak başarılı olamadığını belirten Özen Kulakaç, yeni teknikler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

OMÜ öğretim üyeliğinden ve Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü olmaktan duyduğu gururu dile getiren Prof. Dr. Nermin Kılıç, okul olarak güzel şeylere imza attıklarını söyledi. Nermin Kılıç," Yüksekokulumuz Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşme aşamasında.  Şu an altı bölümüyle iyi donanıma sahip bir okul. Özellikle Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü ile devlet üniversitelerinde üçüncü durumdayız. Böyle kaliteli bir bölüm açmakla onur duyuyoruz." dedi. Nermin Kılıç, programın konusu olan hemşirelik süreci öğretiminin, hemşireliği organize etmesi ve etkili bakımı sağlaması açısından önemli olduğunu ifade etti. Kılıç, hemşire süreci öğretiminin her aşamasının bilimselliğe dayandığını özellikle vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren yaptığı konuşmada, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı ve ölenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Prof. Dr. Şenol Eren, doğumumuzdan ölümümüze kadar yanımızda olan hemşirelerin, öğretim sürecinde doktorlar ve bilim adamları gibi branşlaşarak farklı alanlarda uzmanlaştıklarında çok daha başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Şenol Eren," Hemşirelerin branşlaşması hususunu çok önemsiyorum. İnşallah bunu başaran ilk üniversite biz oluruz." diyerek konuşmasını bitirdi.

Hemşirelik eğitiminin etkinliğini ve kalitesini arttırmayı amaçlayan program iki gün sürecek.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum