Eyüp Elmas MÜSİAD Şubesi'ni Ziyaret Etti

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı, Kalkınma Dairesi Eski Başkanı Eyüp Elmas, MÜSİAD Samsun Şubesi’ni ziyaret etti.

Eyüp Elmas MÜSİAD Şubesi'ni Ziyaret Etti
03 Ocak 2024 - 20:46
Elmas, Samsun ile ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül ve yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi.
Samsun’un her bir ilçesini ayrı ayrı çalıştığını, başta tarım, sanayi ve turizm olmak üzere Samsun’a değişimi yaşatacak projelerinin hazır olduğunu belirtti.
Eyüp Elmas MÜSİAD başkan ve yönetim kurulu üyelerine bazı projelerinden kısaca bahsetti; ‘’Samsun’un 17 ilçesinin her birini bir kalkınma bölgesi olarak çalışıyorum. Önemli bir ürünümüz olan fındıktan kısaca bahsedebilirim;
Fındık üretimimizi 5 yılda 2 katına çıkaracak 20 maddelik eylem planımız hazır
Samsun olarak 100 bin ton fındık üretimimiz var, çoğunluğu Çarşamba ovasında üretiliyor. Verimi dönüm başına 80 kilo, 20 maddelik dönüşüm programıyla üretimi 5 yılda 2 katına çıkarabiliriz. Bu her yıl ilave 100 bin ton fındık demek. Ancak bu fındığı manav gibi satmayacağız. Biz fındığı çikolataya çevireceğiz.100 bin ton fındık püre haline getirilmiş, kurutulmuş 40 ton iç demek. 1 kilo fındığı 10 kilo çikolatada kullanırsınız. Bu 400 bin ton çikolata ve 60o Milyar Lira demek. Samsun’un gayri safi milli hasılası 10 milyar dolar yani 300 Milyar lira. Sadece 10 yıllık doğru bir çalışmayla Samsun’un gayri safi milli hasılasını 2 kat artırabiliriz.
Samsun dış mekân süs bitkisi için ideal bir bölge
Özellikle havalimanı ile Yeşilırmağın döküldüğü yer arasında 15 kilometre sahil boyu 4 kilometre içeriye doğru neredeyse tamamı kum. 60 bin dönüm bir alan, bu alan dış mekân süs bitkisi için ideal bir alan, 12 Milyar lira gelir demek. Çarşamba’nın gayri safi milli hasılası ne kadar? 28 Milyar Lira. Sadece doğru bir planlamayla Çarşamba’nın her yıl yüzde 40 büyümesi demek.
Belirlediğim 26 sektörün her birinin Samsun’a en az 1 Milyar dolar para bırakacak şekilde ciddi anlamda çalışıyorum. Tekstili, sanayiyi, turizmi ayrı ayrı çalışıyorum.
Türkiye’de herkes Samsun’u konuşacak
Turizmde Samsun’u uluslararasılaştıracak 37 tane iddialı başlığım var. Göreve gelir gelmez turizmin başına liyakatli birini getirip altına birbirinden bağımsız 37 tane çalışma grupları oluşturacağım. Bir yıl sonra Türkiye’de herkes Samsun’daki turizmi konuşacak, 5 yıl sonra biz Antalya ile yarışan bir şehir olacağız.
Ladik bir Osmanlı şehri değil mi? Vezirköprü bir Osmanlı şehri değil mi?  Bafra, Alaçam, İlkadım bir tarih şehri değil mi? Göreve gelir gelmez Mimarından şehir plancısına Ladik ayrı, Vezirköprü ayrı, Bafra ayrı, Alaçam ayrı İlkadım ayrı tarih turizmi ekibi oluşturacağım. Bir Ladik ilçemizi düşünelim 5 kilometre beriye geliyorsunuz termal, 5 kilometre öteye gidiyorsunuz göl, 5 kilometre yukarıya çıkıyorsunuz avlak, bir 5 kilometre daha çıkıyorsunuz kayak, Şehir merkezi deseniz komple tarih merkezi, tarih kokuyor.

Bunların hepsini çalıştım, planladım, göreve gelirsem bunları çok kısa zamanda hayata geçireceğim, Samsun kısa zamanda değişimi yaşayacak.’’
MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül de Eyüp Elmas’a ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirterek başarı dileklerinde bulundu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum