İlkadım'da, Kentsel Dönüşümün Önündeki Takoz AK Parti'dir

İlkadım ilçesindeki bazı mahallelerin 10 yılı aşkın süredir AK Parti iktidarı tarafından ‘kentsel dönüşüm yalanı’yla aldatıldığını söyleyen CHP’li Murat Çan “dönüşüm 2023’te tamamlanacak dediler, ancak bir çivi dâhi çakılmadı. Eski bakan ‘başlıyoruz’ dedi, yenisi ‘haberim yok’ diyor. İlkadım’da, kentsel dönüşümün önündeki takoz AK Parti’dir” diye konuştu.

İlkadım'da, Kentsel Dönüşümün Önündeki Takoz AK Parti'dir
03 Ocak 2024 - 20:42
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, AK Parti iktidarının şehircilik politikaları ve kentsel dönüşüm uygulamalarını ‘rant’ üzerine inşa ettiğini belirterek, “rant devşiremedikleri yerlerde vatandaşımızı kaderine terk ediyorlar. Bunun en somut örneği, İlkadım ilçemizde 10 yılı aşkın süredir ‘kentsel dönüşüm’ yalanıyla aldattıkları mahallelerimizdir” dedi.
Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, konudan haberdar olmadığına dair bir açıklama yaptığına dikkat çeken CHP’li Çan “Samsun’un merkezinde kangren haline dönüşmüş bir sorun ve onbinlerce hemşehrimiz mağduriyet yaşıyor. Bakanlar, iktidar partisi milletvekilleri ve belediye başkanları 10 yıldır ‘çözüm’ için sözler vermiş, ancak bu sorundan bakanlığın haberi yokmuş. Pes doğrusu!” dedi.
Eski Bakan, Oy Devşirmek İçin Miting Bile Yaptı
Eski Bakan Murat Kurum, 28 Mart 2019’da İlkadım ilçesi Hastanebaşı mahallesinde miting düzenleyip, Hastanebaşı, Kökçüoğlu, Zeytinlik, Kadıköy, Fatih, Reşadiye ve Anadolu mahallelerinde kentsel dönüşüm projelerine start verdiklerini, dönüşüm konutlarının 2023 yılında teslim edileceğini söylediğini hatırlatan CHP’li Murat Çan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Önceki bakan miting düzenleyip sözler veriyor, yenisi ‘haberim yok’ diyor. Devlette devamlılık esastır. Ancak bu iktidar, devletin ve devlet kurumlarının da ayarlarını bozdu. İktidarın bu sorumsuzluğunun bedelini ise maalesef yine vatandaşımız ödüyor. Evine doğalgaz bile bağlatamayan, altyapı-üstyapı hizmetlerinden mahrum bırakılan ve sağlıksız konutlarda can korkusu içinde yaşamaya mahkûm bırakılan onbinlerce vatandaşımız ödüyor. İlkadım’da, kentsel dönüşümün önündeki takoz AK Parti’dir.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum