Başkan Yıldırım'dan, Anlamlı Hediye Kitap!

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi (TESUD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, "Günün anısına İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Şükran Akgün hanımefendiye yazmış olduğum "Çanakkale Muharebeleri Otto Liman Von Sanders ve Mustafa Kemal ile Azerbaycan Ermenistan ilişkileri ve Dağlık Karabağ Sorunu" konulu kitaplarımı hediye ettim“ dedi.

Başkan Yıldırım'dan, Anlamlı Hediye Kitap!
16 Şubat 2020 - 23:30
Türkiye Cumhuriyetinin jeopolitik konumu itibarıyla dünyanın en zor coğrafyalarından birinde bulunduğu ve zor bir dönemden geçmekte olduğunu hatırlatan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi (TESUD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım," Bildiğiniz gibi bugünlerde Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik kuvvetlerimiz yurt içi ve yurt dışında Ülkemizin güvenliği için mücadele etmekte bu uğurda şehitler vermektedir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anarken ziyaretinizin anısı olarak sizlere Çarşamba belediyesi tarafından basımı yapılan "Çanakkale Muharebeleri Otto Liman Von  Sanders  ve  Mustafa Kemal  ile Azarbeycan Ermenistan İlişkileri ve Dağlık Karabağ konulu kitaplarımı hediye etmek istiyorum" dedi.
Günümüzde Geçerliliğini Koruyor
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, öylesine anlamlı, ufuk açıcı, vizyon sahibi ve hep güncelliğini koruyan sözleri var ki, insan ne büyük bir fikir adamı olduğunu vurgulayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi (TESUD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, "Üzerinden o kadar süre geçmesine ve dünya şartlarının değişmesine rağmen, hala güncelliğini koruyor ve korumaya da devam edecek. Örneğin: İç bünye dış bünyeden daha sağlam olmalıdır. Ordumuz Türk birliğinin Türk kudret ve kabiliyetinin sarsılmaz bir kalesidir. Yurtt sulh cihanda sulh vb., Atamızın adeta asker olarak dehasını gösterdiği yer olan Çanakkale muharebeleri ile ilgili yazılanlar bize çok şey öğretiyor. Çanakkale bu milletin kendisine ve Ordusuna olan güveninin perçinlendiği yerdir. Halepli, Musullu, Diyarbakırlı, Vanlı, Bakülü, Edirneli Mehmetçiklerin koyun koyuna yattığı yerdir. Bugün Azerbaycan topraklarının yaklaşık 0/020 si işgal altında ve bir milyon kardeşimiz yerinden yurdundan edilmiş Bakü’nün varoşlarında zor şartlarda yaşamaktadır. Karabağ sorunu günümüzde Türk dünyasının en önemli sorunlarından birini oluşturmaktadır. Büyük Atatürk ün dış politikada her zaman temel aldığımız"" Yurtta Sulh Cihanda Sulh"" sözünü onun Hatay meselesindeki tavrı doğrultusunda anlamalı geçmişe umutla bakmak için içerde birlik ve beraberliğimizi korurken tarihimizden ders almalıyız" şeklinde konuştu.
Bu Kitaplar Benim İçin Çok Önemli
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi (TESUD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım’ın elinden kitabi alan İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükran Akgün, “Ülkemizde ve ülke sınırlarımızda yaşanan bunca sıcak olaylar karşısında, canlarını hiçe sayan Türk askerlerinin tüm fedakârlıkları takdire şayanken, TESUD Samsun Şube Başkanımız Sayın Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım Beyefendinin özel basım kitaplarını şahsıma hediye etmeleri benim için onur ve gurur vericidir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de Şehitlerimize Yaradan’dan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim. Var olsun Türk askeri" diye konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum