Reklam
Reklam
Reklam

Balkan Türklerinden Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü Etkinliğine Davet

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği 19

Reklam
Balkan Türklerinden Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü Etkinliğine Davet
21 Haziran 2019 - 21:54
Reklam
Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği 19. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günü hazırlıklarını tamamladı.
Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan geleneksel etli kazan pilavı günü etkinliği için tüm çalışmaları ve hazırlıkları tamamladı. Balkan Türkleri Derneği 19. Geleneksel Etli Kazan pilavı günü etkinliği bu yıl 23 Haziran 2019 Pazar günü 14.00’da Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisinde şenlik havasında yapılacak.
MİLLİ MÜCADELENİN 100. YILINDA 19’CUSUNU DÜZENLEMENİN GRURUNU YAŞIYORUZ
Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Uğur Burak Özata, "Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Etli Kazan Pilavı Günü etkinliğimizin bu yıl milli mücadelenin 100. Yılında 19’cusunun büyük bir heyecan ve gururla gerçekleştireceğiz. Etkinliğimiz ile ilgili son toplantılarımızı ve görüşmelerimizi yaparak hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl etkinliğimiz ayrı bir değer ve önem kazandı. Mili mücadelenin 100. Yılında 19’cusunu gerçekleştireceğimiz Etli Kazan Pilavı Günü Şenliğimiz her zamanki gibi bir festival havasında gerçekleştireceğiz. Etkinlik alanında stantlar, etli kazan pilavı ve kültürel etkinliklerinin yanında çeşitli aktiviteler ve halk oyunları gösterileri ile koromuz sahne alacak” dedi.
KÜLTÜREL ZENGİNLERİ PAYLAŞIYORUZ
Kültürel farklılıkları ve zenginlikleri paylaşmayı hedeflediklerine dikkat çeken Özata, “Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla eğitimler ve birçok faaliyet düzenledik. Ama bunlar içerisinde en çok benimsenen halk oyunları çalışmalarımız oldu. Yediden yetmişe birçok insan halk oyunları kurslarımıza katıldı. Özellikle gençlerin ve çocukların halk oyunları kurslarımıza katılması bizlere ayrı bir heyecan katıyor. Kültürümüzü tanıtmak ve kültürel paylaşım noktasında önemli bir yere sahip olan etkinliğimize katılmak için Samsun ve Samsun dışından onlarca insan geliyor. 23 Haziran 2019 Pazar günü düzenleyeceğimiz 19. Geleneksel Etli Kazan Pilavı Günümüze tüm Samsunluları davet ediyorum" şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum