Reklam
Reklam
Reklam

Avrupa Birliği Proje Eğitimi, 50 Personelin Katılımıyla Tamamlandı

Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Samsun’da “Proje Hazırlama, Geliştirme ve Yürütme, Ulusal ve Uluslararası Fonlar Eğitimi” 50 personelin katılımıyla tamamlandı.

Reklam
Avrupa Birliği Proje Eğitimi, 50 Personelin Katılımıyla Tamamlandı
11 Kasım 2021 - 17:18
Reklam
Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Azmi Eken tarafından açılışı yapılan eğitimde, katılımcılara AB Uzmanı Nejla Can Güler, Şevket Uslu ve AB Uzman Yardımcısı Selim Gedikbaş tarafından ulusal ve uluslararası projeler hazırlama konusunda 4 gün süreyle hem teorik hem pratik eğitimler verildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından ilk kez Ankara dışında bir ilde bu eğitimi düzenlediklerini söyleyen Avrupa Birliği Daire Başkanı Azmi Eken, birçok konuda liderliğini gösteren Samsun’un bu konuda da liderliğini gösterdiği için teşekkür ederek, inşallah bu eğitim diğer illerimize de örnek olur, bu eğitimler sayesinde daha çok proje üretiriz ve sağlık alanında daha çok faydalı çalışmalar yaparız, biz bakanlık olarak bu konuyu her zaman destekliyoruz, diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen proje eğitimi çok önemsediklerini belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’ta, ilde proje alanında uzmanlaşmış personelin, hem sağlık hizmetlerinde fark yaratacağını hem de dinamik ve vizyoner bakış açısıyla sağlık hizmetlerinde yeni süreçler geliştireceğine inandığını vurgulayarak, Sağlık İl Müdürlüğü olarak son 3 yılda 11 ulusal 1 uluslararası proje geliştirdiklerini ve toplam 2,5 milyon TL’lik hibeyi almaya hak kazandıklarını, amaçlarının bu çalışmaları artırarak şehrin ve ülkenin sağlığına daha fazla katkı sunmak olduğunu söyledi.
Dört gün süren ve müdürlüğümüz Arge ve Projeler birimin koordinasyonunda Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde düzenlenen ve katılımcılara önce teorik sonra oluşturulan çalışma gruplarında pratik proje uygulamaların yaptırıldığı eğitimleri tamamlayan katılımcılara Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Destek Hizmetleri Başkanı Erol Öztürk, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ersin Köksal, Başhekim Yardımcısı Dr. Erdoğan Çolak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melek Toraman ve Sağlık Bakanlığı AB Uzmanları Nejla Can Güler ve Şevket Uslu tarafından belgeleri takdim edildi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum