Reklam
Reklam
Reklam

Şimdi Bizlerin Kızılay'a Destek Olma Zamanı

Türk Kızılayı Atakum Şubesi’ni ziyaret eden Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya yurttaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Reklam
Şimdi Bizlerin Kızılay'a Destek Olma Zamanı
11 Kasım 2021 - 17:15
Reklam
Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ve Genel Sekreter Şenol Katkat, Türk Kızılayı Atakum Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Türk Kızılayı Atakum Şube Başkanı Asım Kurtoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Özkaya, kurum tarafından yürütülen sağlıktan, gıda ve giyim desteğine tüm çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Güzel Çalışmalara Devam
Ekim ayında Atakum Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Şevket Özkaya’ya görevinde başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Kurtoğlu ‘’Biz bugüne kadar Atakum Belediyesi ile paydaş olarak ciddi, güzel çalışmalara beraberce katıldık ve bir çok çalışma yaptık. Aynı çalışmayı yeni başkan olan Şevket Hocamla da birlikte devam ettirmeyi arzu ediyoruz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda dirsek temasında oluruz. Beraber canlara, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşırız. Kent Konseyi başkanlığına bir doktorun seçilmiş olması da gerçekten bir şans’’ diye konuştu.
Kızılay Her Zaman Yanımızda
Kızılay’ın sağlık hizmetlerinin yanı sıra gıda ürünlerinden giyime birçok alanda vatandaşlara destek olduğunu vurgulayan Başkan Özkaya ‘’İyi günümüzde kötü günümüzde yanımızda olan Kızılayımızın sadece hastalıkta değil sağlıkta da sosyal yardımlarla da bizimle olduğunu biliyoruz. Bizim kendi kültürümüzdeki yardımlaşmanın diğer adı Kızılay’dır’’ dedi.
Kızılay’ın Kan Stokları Tükenmek Üzere
Başkan Özkaya koronavirüsle mücadelede plazma kanın önemine değinerek, ‘’Maalesef ülkemiz ve tüm dünya küresel bir baskı altında. Dünyada koronavirüsün hala etkili bir tedavisi ve tedavide kanıtlanmış bir ilacı yok. Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda yatan hastalarımız ciddi akciğer tutulumu, solunum yetmezliği yaşıyor. Şu an tedavide en etkili yöntemlerden biri olarak hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş hastalardan alınan plazmayı hayati tehlikesi olan, kritik hastalara veriyoruz; ama son günlerde Kızılay’ın elindeki bu stoklar tükenmek üzere. Hem kan hem kan ürünü ihtiyacı karşılama hem de sosyal yardım konusunda kötü günümüzde yanımızda olan Kızılay'a şimdi de bizlerin destek olma zamanı. Bu nedenle vatandaşlarımızın Kızılay'ın kapısını çalmalarını ve kan bağışında bulunmalarını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum