Atakum Belediyesi'nden Patili Dostlara Mama Desteği

Atakum Belediyesi 4 buçuk yılda; Patili dostlara 15 ton mama desteği sağladı. 14 bin 296 soruna müdahale etti. 3 bin 572 patilinin yardımına koştu. 336 patiliye sahipli hayvan kaydı yaptı.

Atakum Belediyesi'nden Patili Dostlara Mama Desteği
16 Ocak 2024 - 16:38
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde; Atakumlular için olduğu kadar sokakta yaşayan patili dostlar için de önemli çalışmalara imza atıldı. Atakum Belediyesi ekipleri, 4 buçuk yıldır sokakta yaşayan canlıların beslenme, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalışıyor. Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Canlıları Ekibi, bugüne kadar patili dostlara 15 ton mama desteği verdi. 3 bin 572 yaralı sokak hayvanının yardımına koştu. Gelen ihbarlar sonucu 14 bin 296 soruna müdahale edildi. 336 patilinin de sahipli hayvan kaydı yapıldı.
Sokak Canlıları İçin Yoğun Mesai
Atakum Belediyesi, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarının giderilmesi için hayvan popülasyonunun yoğun olduğu bölgelere yerleştirdiği 25 tane mamamatik ve 85 mama kabının bakımlarını düzenli yapmaya devam ediyor. Duyarlı Atakumluların bildirimleri sonucunda yaralı sokak hayvanların yardımına koşan ekip, yapılan ilk müdahalenin ardından, yaralı hayvanı Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ne teslim ederek prosedürü tamamlıyor.
Dijital Mama Haritası
Atakum Belediyesi tarafından oluşturulan ve kentteki mama odaklarını gösteren dijital harita sayesinde hayvanseverler de kentte yaşayan patili dostların beslenmelerine katkıda bulunuyor. Tüm akıllı telefonlarda standart yazılım olarak gelen ve herkesin kolayca erişebildiği Google haritalar üzerinde oluşturulan 'Can Dostlar için Beslenme Noktaları' isimli haritaya, internete erişimi olan herhangi bir akıllı telefon, tablet ve bilgisayardan 'bit.ly/atakumcandostlar' bağlantısına tıklanarak ulaşılıyor.
Kanatlı Hayvanlara Aşı
Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığa önemli destekler sağlayan Atakum Belediyesi, tavuk, ördek, kaz, hindi gibi kümes hayvanlarını veba, kıran gibi hastalıklara karşı aşı uygulamaları da gerçekleştirdi. Aşılamalar sayesinde kümes hayvanlarının sağlıkları korunurken hem doğal gıdaya erişim hem de üreticinin bütçesine de katkı sağlandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum