Reklam
Reklam
Reklam

Ankara Üniversitesi Açıkladı, Sars-Cov-2 Virüsü İzole Edildi!

Ankara Üniversitesi'nin Twitter hesabından "Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı" paylaşımı yapıldı.

Reklam
Ankara Üniversitesi Açıkladı, Sars-Cov-2 Virüsü İzole Edildi!
05 Nisan 2020 - 20:38
Reklam
Koronavirüsü (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tedavi süreci ile ilgili çalışmalar tüm dünyadan devam ederken, Ankara Üniversitesi’nden umut verici bir açıklama geldi. Ankara Üniversitesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul’un, corona virüsüne (Covid-19) karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünün izolasyonunu başardıklarını duyurdu.
Umut Verici Haberi Sosyal Medya Hesabından Duyurdu
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ankara Üniversitesi, “Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, “Koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı!” dedi.
ÜLKEMİZİN ADINA SON DERECE ÖNEMLİ VE SEVİNDİRİCİ
Türk Veteriner Hekimleri Birliği ise konuya ilişkin açıklama yaparak, “Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve A.Ü. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, COVID-19 hastalığına karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan Sars CoV-2 virüsünün izolasyonunu başarı ile gerçekleştirmiştir. Son derece önemli ve sevindirici çalışmasından dolayı Sayın Hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum