Reklam
Reklam
Reklam

Zabıta Ekipleri Kaldırım ve Yol İşgali Yapanları Uyardı

İlkadım Belediyesi kaldırım işgali yapan esnafı uyardı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucu dükkânların önüne taşan reklam afişi, ürün tezgâhı, masa ve sandalyelerin kaldırılmaması halinde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Reklam
Zabıta Ekipleri Kaldırım ve Yol İşgali Yapanları Uyardı
22 Aralık 2021 - 16:57
Reklam
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde kaldırım işgali yapan esnafı denetleyerek son uyarılarını yaptı. Ekiplerin uyarılara uymayan esnafa idari işlem uygulayarak para cezası kesilecek. Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet üzerine cadde ve sokaklarda yayaların kullanım alanı olan kaldırımlar başta olmak üzere, yol kenarlarının iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların geçişini engelleyen hiçbir malzemenin yol ve kaldırımda bulunmasına izin verilmeyeceğini belirterek, kaldırımları işgal eden iş yeri sahiplerine söz konusu işgallerin belediye mevzuatına aykırı olduğunu ve bu kanunlara riayet edilmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 38.maddesine istinaden idari işlem yapılacağı bildirildi.
Ekiplere İşgale Müdahale Etti
19 Mayıs, Zafer, Kale, Karadeniz Mahallelerinde Saadet ve Dr. Kamil Caddesi’nde içine alan denetimde ana arterler ve ara sokaklarda kaldırımları işgal eden esnafa yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi. Uyarılara aldırış etmeyerek reklam tabelaları ve ürün tezgâhlarını kaldırmayan dükkân sahiplerine ise zabıta ekipleri müdahale etti.
Esnafımızın Duyarlılık Göstermesini İstiyoruz
İlçemizde bazı işyerlerimizin kaldırım işgalleri konusunda itina göstermediklerini ve bu durumdan vatandaşlarımızın rahatsızlıklarını sosyal medya ve iletişim merkezimiz üzerinde bizlere ulaştığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Esnafımızda geçmiş yıllardan kalan bir alışkanlık var. Bunu bertaraf edebilmek için uğraş veriyoruz, yaya kaldırımları işyeri sahiplerinin değil yayaların yürüyüş alanı olduğunu söylüyoruz ve esnafın bu konuya duyarlılık göstermelerini istiyoruz” dedi.
İlçemizdeki Sorunlara Yönelik Pratik Adımlar Atacağız
Özellikle halkımızın yoğun olarak kullandığı ana arterlerdeki kangren haline gelen ve sık sık şikâyet konusu olan kaldırım işgali, seyyar sorunu ve sokağa taşan gıda ürünleri hakkında pratik adımlar atılacağını kaydeden Başkan Demirtaş,” Söz konusu sorunların ilçemizde çözümünde kararlıyız. Vatandaşların bu tür konularda oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında belediye zabıta birimine Alo 153 hattında rahatlıkla ulaşabileceklerini tekrardan hatırlatmak istiyorum. Vatandaşlarımızın rahatı için kararlılıkla çalışacağız. Umuma açık işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirerek kanuna aykırı çalışma yürüten işyerleri hakkında kapatmaya kadar varan cezai yaptırımlar uygulayacağız. Yaptığımız denetimlerde uyarılarımızı dikkate alan vatandaşlarımıza, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum