Yüzyılın Salgını Obezite

TÜBA, Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu organizasyonuyla, Lokman Hekim Üniversitesi ev sahipliğinde Yüzyılın Salgını Obezite konulu “VI. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Sempozyumu”nu 3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirecek.

Yüzyılın Salgını Obezite
25 Nisan 2024 - 22:31
Türkiye’nin öncelikli ve stratejik alanları ile dünya gündemindeki kritik konulara odaklanan TÜBA, Prof. Dr. Kazim Şahin yürütücülüğündeki Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu üyelerinin programladığı sempozyumda; obezitenin küresel sağlık üzerindeki etkileri bütüncül yaklaşımla incelenecek ve giderek büyüyen obezite sorunuyla mücadelede çeşitli stratejiler tartışılacak. Obezite Tanımı, Nedenleri ve Sonuçları, Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisi, Obezitenin Diğer Tedavi Yöntemleri ile Obezite ve Yaşam Tarzı Alışkanlıkları başlıklı 5 oturumun yapılacağı sempozyumun sonuçlarını içere rapor da kamuoyuyla paylaşılacak.
Obezite yalnızca bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda psikolojik ve sosyo ekonomik bir sorun
TÜBA’nın bilim temelli rehberlik ve danışmanlık işlevi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan sempozyumda alanında yetkin bilim insanları, uzmanların yer alacağını belirten TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker konu hakkında şöyle konuştu “Günümüzde obezite, sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de halk sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Hayatımızı kolaylaştıran modern teknolojik gelişmelerin yanı sıra hızlı şehirleşme ile doğadan kopuş ve sosyalleşmenin ortadan kalktığı bireyselleşmenin bir yansıması olarak da sosyo ekonomik ve psikolojik temelleri obezite olan multidisipliner bir ilgiyi hak ediyor. Bu durum, sadece bireysel sağlık sorunlarına yol açmakla kalmayıp, ulusal sağlık sistemlerine de yükler getirmekte ve ekonomik sonuçlar doğuruyor. Sempozyumumuzda, obezitenin çok yönlü yapısı ve kompleks etkileşimleri ele alınacak. Sempozyum süresince sağlanacak tartışma ortamları, bilgi ve tecrübe paylaşımı için değerli bir zemin hazırlayacak” dedi.
Prof. Şeker “TÜBA- VI. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Sempozyumu”nda katkı, katılım ve desteklerinden dolayı TÜBA Asli Üyesi ve Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin ve ekibine, TÜBA-Gıda ve Beslenme Ça­lışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazım Şahin’e ve çalışma grubu üyelerine teşekkür etti.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum