"Yüzde 100" İzmir'de Final Yapıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Eker’in “Milli Mücadelemizin 100. Yılı” kapsamında hazırlamış olduğu “YÜZDE 100” adlı kişisel resim sergisi İzmir’de final yaparak son kez sanatseverlerle buluşacak.

"Yüzde 100" İzmir'de Final Yapıyor
14 Ağustos 2022 - 19:39
2018’yılında İtalya’da ilk kez sergilenen ve 2019 yılında İstanbul, Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele Güzergâhında ve mekânlarında sanatseverlerle buluşan sergi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. Yılında İzmir’de misyonunu tamamlamış olacak.
Konu hakkında görüşlerini aldığımız Prof. Dr. Metin Eker şunları söyledi; “Yüzde 100” isimli bu sergi, 100 yıl öncesine ait belleğimizi tazeleme ve gelecek 100 yıllar için beklentilere dönük projeksiyona içerik oluşturma maksadı ile mahiyetini de biçimlendirmektedir. 19 Mayıs 1919’da büyük önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını kıymetiyle Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru, yüzde 100’lük bir inanç, yüzde 100’lük bir şuur, yüzde 100’lük bir irade yüküyle dolu iken buna milletimizin yüzde 100’lük bir kahramanlık iştiraki ile karşılık bulmuş ve İzmir’de kurtuluşun şölenine dönüşmüştür.  “Bir denizden diğer denize, Karadeniz’den Akdeniz’e, Samsun’dan İzmir’e bir destan’ın hatırasına hürmet, Türk Milleti’nin ve Atatürk’ün emsalsiz mücadelesine saygı” bu serginin en önemli amacını anlamlandırmaktadır. Kutsiyetin anıtsallığına teması mümkün kılmanın sorumluluğuyla sanat, bir kez daha vasıla hasıl olmak niyetindedir.
Sanat hayatımın en önemli ve kapsamlı bu projesine destek verenlere şükranlarımı sunuyorum.  İtalya, İstanbul, Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da “Milli Mücadele Güzergahı ve Mekanları”nda sergilenen YÜZDE 100, İzmir’de final yapacaktır.
Sergi,  11 Eylül 2022 tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum