Metin ATLI

Metin ATLI


Zamana İhtiyaç Var!...

15 Ağustos 2023 - 19:11

2011-2012 Sezonunda deplasmanda Beşiktaş’ı yendikten sonra sahasında son hafta sahasına Sivasspor’a karşı beklenmedik bir mağlubiyet alan Samsunspor Süper Lige veda etmişti.
Kaderin cilvesi mi diyelim yoksa tesadüf mü diyelim ne derseniz deyin 11 yıl sonra geri dönülen Süper Ligde ilk maçta Sivasspor ile oynandı.
Kırmızı beyazlı iki takımın mücadelesinde bir başka ilginçlik ise iki takımın da Teknik Direktörleri Süper Ligde ilk maçlarına çıktılar.
Samsunspor 10 yeni transfer yaparken Sivasspor sadece 1 oyuncuyu kadrosuna kattı. Birçok oyuncu ise takımdan ayrıldı.
Yıllardır Süper Ligde yer alan Sivasspor ile Süper Lige geri gelen Samsunspor arasında oynanacak olan mücadele tüm futbolseverler tarafından merakla bekleniyordu.
Samsunspor yeni transferlerinden 8’ini sahaya sürerken geçen yılki kadrosundan sadece Alim, Zeki ve Fofana ilk 11’de yer aldı.
Daha öncede Süper Ligde forma giyen Fofana bu maçta sahaya kaptan olarak çıktı.
Maçın başında Samsunspor topu ayağında tutarak oyuna başlarken Sivasspor ani ataklarla gol aradı ve ilk ciddi atağında golü buldu. Sağ taraftan ceza sahası yayına doğru yapılan ortaya sol ayağı ile tek vuruş yapan Njie topu ağlara gönderdi. Biraz oyuncunun becerisi biraz da şans diyebiliriz.
Samsunspor birkaç dakika sonrasında yakaladığı net pozisyonu gole çeviremedi ve ilk yarı 1-0 mağlup soyunma odasına gitti.
İkinci yarıda yapılan değişiklikler sonrası Samsunspor'un daha çok gol istediğini gördük ve aradığı golü bir duran top sonrasında savunmadan gelen Van Drongelen’in yaptığı kafa vuruşu ile buldu.
İlerleyen dakikalarda her iki takımda gol pozisyonu yakalasa da değerlendiremeyince müsabaka 1-1 sona erdi.
Genel olarak baktığımızda Samsunspor'un Sivasspor ile başa baş mücadele ettiğini söyleyebiliriz.
8 tane birbirini tanımayan oyuncunun bir lig maçına çıktığını düşünürsek mevcut şartlar altında Samsunspor’un iyi bir görüntü verdiğini söyleyebiliriz.
Yapılan transferlere gelince oyuncular için henüz yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.
Çünkü ilk maçın heyecanı, yeni bir atmosfer gibi faktörleri düşünürsek birkaç hafta sonra daha net bir karar verilebilir.
Samsunspor'da özellikle geçen yıldan devam eden oyuncuların daha çok sorumluluk alması ve daha az topla oynayarak takım oyunu oynaması gerekiyor.
Samsunspor taraftarı her zaman olduğu gibi Sivas’ta da kendisine ayrılan bölümü doldurarak 90 dakika takımı destekledi.
Samsunspor ikinci haftada Pazartesi günü akşamı Fenerbahçe’yi konuk edecek. Temennimiz puan ya da puanlar alarak sahadan ayrılması ve tribünleri dolduran binlerce taraftarı mutlu etmesidir.

Sağlıcakla kalın.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum