Metin ATLI

Metin ATLI


Yeni Sezonda Yeni Samsunspor!

21 Ağustos 2021 - 18:29

Öncelikle yeni sezonun Samsunsporumuza ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah tüm takımlar kazasız, belasız, sakatlıksız bir sezon geçirirken inşallah Samsunspor şampiyon olarak ligi tamamlar.
Dilekler ve temenniler kısmını geride bıraktıktan sonra Samsunspor’un dün oynadığı Balıkesirspor maçına gelelim.
TFF 1. Ligde 2. Hafta olsa da ilk haftayı maç yapmadan (BAY) geçen Samsunspor sezonun ilk maçına çıktı.
Mehmet Altıparmak hazırlık maçlarında oynadığı kadroya yakın bir ilk onbir ile maça başladı. Sadece sağ bek Alaaddin ısınırken sakatlandığı için Ali Ülgen ile maça başladı. Ali Ülgen’de ayağına gelen bu şansı iyi değerlendirdi ve formanın hakkını verdi diyebiliriz.
Samsunspor maça çok hızlı başladı ve 11 dakikada bulduğu 2 golle adeta rakiplerine gözdağı verdi. Ancak daha sonra kaleye gelen ilk topun gol olması takımda şok etkisi yaptı ve bu şaşkınlıkla ilk yarı bitti.
İkinci yarıya Balıkesirspor atak başlamaya çalışsa da Samsunspor buna izin vermedi ve tekrar üstünlüğü ele alarak adeta rakip kaleye akın akın gitti. Yasin kendisinin ve takımın üçüncü golünü atarken maç 3-1 Samsunspor’un üstünlüğü ile bitti.
Samsunspor ilk maçta oynadığı futbolla taraftar tarafından beğenildi. İleriye oynayan, yan top yapmayan, mecbur kalmadıkça geri oynamayan önde basan ve sürekli rakip alanda oynayan bir takım hüviyeti kazanmış yeni bir Samsunspor izledik. Bu oyun anlayışının mimarı ve genç oyuncuları sahaya sürmekten korkmayan Mehmet Altıparmak hocayı kutlamak lazım. Genç oyuncular demişken Polat Yaldır’ın biraz daha sakin olması gerektiğini de sözlerimize ekleyelim.
Takımda Yasin, Hasan, Osman, Ali, Melih, Recep Burak ve Tomane performanslarıyla dikkat çekerken mevcut halleri ile Gökhan, Boli ve Nurullah’ın ilk on birdeki yerleri tehlikede diyebilirim. Samsunspor’un Kocaelispor maçından sonra verilecek Milli maç arasının ardından ilk on birinin şekilleneceğini düşünüyorum.
Pandemi nedeniyle bir buçuk sezondur stadyumlardan uzak taraftarda yüzde elli kapasiteyle de olsa tribündeki yerini almasına izin verildi. Pandemi kurallarının uygulandığı karşılaşmaya girişlerde Passolig ile HES uygulaması arasındaki sıkıntıdan dolayı bazı taraftarlar maça girişte sorun yaşadı. Temennimiz bundan sonraki maçlarda sorunun giderilmesi ve tekrar etmemesidir.
Dünkü maçta tribünlerde yaklaşık 6 bin taraftar vardı. Maça girişlerde iki aşı şartı nedeniyle aşı olmaya koşan ve Samsun’u mavi kategoriye sokan Samsunspor taraftarının yaklaşık bir buçuk ay sonra 15 bin kişi ile tribündeki yerini alacağından şüphem yok.

Nice galibiyetlerle sonra buluşmak dileğiyle;
Kalın Sağlıcakla…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum