Metin ATLI

Metin ATLI


Vura Vura Süper Lige

21 Şubat 2021 - 11:31

Samsunspor 22. hafdada deplasmanda İstanbulspor ile öyle bir maç oynadı ki adeta sezon finali gibiydi.
Aslında sezon finali için erken sayılabilecek bir haftaydı ama maç öncesi rakip ile puan farkının 3 olması ve kazananın adeta 6 puan almış gibi avantaj sağlıyor olması karşılaşmaya ayrı bir önem katıyordu. Samsunspor’un bu sezon ilk mağlubiyeti bu takımdan alması ve yaklaşık 1 ay öncesi iki kulüp yönetimi arasında yaşanan sözlü atışmalarda maça önem katan tuz ve biber gibiydi.
Maça gelecek olursak Ertuğrul hoca bir önceki karşılaşmaya göre iki oyuncu değişikliği ile başladı. Orta sahada Savicevic’in yerine  Oğuz ve kanatta Burak’ın yerine Guido ilk on birdeydi. Geçen hafta 18 kişilik kadroda yer almayan Guido bu maçta ilk onbirdeydi. Oğuz’da geçen hafta 68. Dakikadan sonra oyuna girmişti. Geniş kadronun ve profesyonelliğin güzel tarafı bu olsa gerek.
Samsunspor maça çok istekli başladı. Önde bastı ve oldukça sert başlayan oyunda iyi mücadele etti. 13. Dakikada kazanılan serbest vuruş sonrası gelişen pozisyonda da Guido ile golü bularak öne geçti.
Gol sonrası da sahadaki üstünlüğünü sürdüren Samsunspor 35. Dakikadan sonra oyun üstünlüğünü rakibe verdi.
İkinci yarının başında Oğuz’un yerine Savicevic ile maça başlandı. Samsunspor’un ikinci devreye iyi başlamasını beklerken rakip maalesef rakibin üstünlüğü artarak sürdü. Samsunspor hiç pas yapamazken dönen topları da alamadı. Bu dönemde sahneye kaleci Nurullah çıktı ve rakibe kalesini kapattı. 80. Dakikadan sonra oyuna denge geldi ve Samsunspor bu önemli karşılaşmayı 1-0 kazanarak Süper Lig yolunda önemli bir engeli daha kayıpsız geçti.
İlk ikinin direk çıktığı TFF 1. Ligde 2. sırada yer alan Samsunspor en yakın takipçisine 6 puan fark attı.
Son oynadığı 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik alan Samsunspor vura vura Süper Lige gidiyor. Beraberlik aldığı maçta hakem faciasının yaşandığı, kural hatası yapıldığı için tekrarını beklediğimiz Ümraniyespor maçı.
Yolun açık olsun şampiyon.
Kalın Sağlıcakla…

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum