Metin ATLI

Metin ATLI


Transfer Şart!....

15 Ocak 2023 - 10:19

Sezona şampiyonluk parolasıyla başladıktan sonra ilk yarıyı 2. sırada bitiren Yılport Samsunspor ikinci yarının ilk maçında Altay konuk etti.
Transfer döneminin resmen başlamasından iki gün sonra oynanan karşılaşmada Samsunspor sadece bir genç oyuncuyu kadrosuna katmış ve geçen sezondan kadrosunda yer alan Tomane'nin lisansını vize etmişti.
Bu iki oyuncu ilk yarıya göre takıma yeni katılırken Samsunspor kadrosunda yer alan oyunculardan Gaetan Laura sarı kart cezalısı olduğu için Berk Taşkın, Mücahit Albayrak, Ali Ülgen, Muhammed Ali Özbaskıcı, Kadeem Harris, Şener Kaya ve Yusuf Emre Gültekin sakat oldukları için bu maçta forma giyemedi.
U19 takımının da Bodrum deplasmanında olması nedeniyle adeta Samsunspor yedek yazacak isim bulamadı.
10 kişi yazacağı yedek listeye ikisi kaleci sadece 7 kişi yazdı.
İlk yarının son haftalarında aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Altay karşısında Samsunspor oyuna temkinli başladı.
25. dakikada gelen gole kadar her iki takımın da sadece birer şutu vardı. Onlar da kale tutmamıştı.
25. dakikada Samsunspor kullandığı serbest vuruşun ardından oluşan pozisyonda attığı golle 1-0 öne geçerken rakip takımın özellikle ilk yarının sonlarında tehlikeli atakları oldu.
İkinci yarıda karşılıklı savunma hatalarından gelen gollerin ardından karşılaşma Samsunspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Uzun süre sonra ilk on birde forma şansı bulan Fofana'nın eski formundan uzak olduğu gözlenirken lisansı vize edilerek son 15 dakikada forma giyen Tomane’nin istekli oluşu dikkat çekti.
Sadece uzatma dakikalarında süre bulan yeni transfer Guel için ise konuşmak erken.
Samsunspor sezonun ikinci yarısına 3 puan ile başlayarak eksiklere rağmen önemli bir galibiyete imza atarken haftaya oynayacağı lider Eyüpspor ile arasındaki 6 olan puan farkını da kurumuş oldu.
Samsunspor haftaya deplasmanda lider Eyüpspor ile belki de sezonun en önemli karşılaşmasına çıkacak.
Bu karşılaşma öncesi Samsunspor'da sakat oyunculardan dönecek oyuncu yok gibi görünüyor.
Sadece cezalı olan Laura'nın döneceği düşünülürse transfere öncelik verilip ihtiyaç olan bölgelere takviye yapılması gerekiyor.
Yolun sonu şampiyonluk olması dileklerimle kalın sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum