Metin ATLI

Metin ATLI


Şimdi Kutlama Zamanı!...

13 Nisan 2023 - 13:27

2011-2012 Sezonunda ligin tamamlanmasına 2 hafta kala deplasmanda Beşiktaş’ı mağlup ettikten sonra ligde kalmak için kazanması gereken Sivasspor maçını dramatik şekilde kaybederek Spor Toto Süper Lige veda eden Samsunspor 11 yıl sonra evine döndü.
Bu arada bir alt lig olan TFF 2. Lige de düşen Samsunspor herkesin umutlarını kaybettiği ve Yeni Samsunspor, Samsunspor 1919 yeni isimlerde kulüple devam etmenin konuşulduğu günlerde eski başkanlardan İsmail Uyanık’ın gayretleri ile borçlara karşılık futbol kulübü Yüksel Yıldırım’a verildi.
2017-2018 Sezonunda kayyum yönetimindeyken TFF 2.Lige düşen Samsunspor genel kurulun kararı ile futbol şube a.ş yapılarak Yüksel Yıldırım’a devredildi.
Bu tarihten sonra 2 sezon 2. ligde kalan Samsunspor önce 1. Lige ve ardından yeniden layık olduğu Süper Lige döndü.
Bu sezon başı yapılan transferlerde kimsenin itiraz etmeyeceği isimleri katan Yılport Samsunspor ilk haftalarda istenen sonuçları alamamasının ardından yapılan teknik direktör değişikliği ile adeta şaha kalktı ve 20 maçlık yenilmezlik, 8 maçlık galibiyet serisi ile sezonun bitmesine 6 hafta kala Süper Lige çıkmayı garantiledi.
Bundan sonraki hedef rekor puan toplamak ve lider olarak sezonu tamamlamak.
Samsunspor’un Süper Lige dönmesin de en büyük pay tabii ki Başkan yüksel Yıldırım’a ait. Yaptığı yatırımlarla adeta Kulübü çağ atlattı. İç sahada ve deplasmandayaz –kış, yağmur – çamur, köy kasaba demeden yaparak takımı yalnız bırakmayan Samsunspor taraftarın da payı büyük.
Teknik ekip ve futbolcularda görevini yaparak şampiyonlukta önemli pay sahibi oldular.
Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’un her zaman dile getirdiği gibi bu şampiyonlukta kulüp personeli ve basının payının var.
Şimdi kutlama zamanı.
Tabiki kulübün eşsiz bir kutlama programı olacak ama kırmızı – beyazlı taraftarlar Süper Ligin garantilenmesinin ardından Cumhuriyet Meydanında toplanarak küçük bir prova yaptı.
Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Tüm camia gibi bende Süper Ligde kalıcı bir Samsunspor temenni ediyorum.
Ne Mutlu Samsunsporluyum Diyene Ve Samsunspor’u Karşılıksız Sevenlere!
Kalın sağlıcakla.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum