Metin ATLI

Metin ATLI


Maceraya Gerek Yok

02 Şubat 2020 - 20:55

TFF 2. Lig Beyaz Grupta 2 puan önde ve 4 gol averajı ile haftaya lider olarak başlayan Yılport Samsunspor deplasmanda oynadığı Tarsus İY maçını 2-1kazanarak liderliğini sürdürdü.
Şampiyonluk yarışında Samsunspor’un rakibi olan Manisa FK ise sahasında grubun en zayıf ekibi Şanlıurfaspor’u ağırladı ve 7-0 mağlup ederek averajını düzeltti. Manisa ekibinin böyle bir sonuç alacağı bekleniyordu ve Samsunspor’un liderliğini sürdürmesi için mutlak maçı kazanması gerekiyordu.
Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam maça sürpriz bir kadro ile çıktı. Devre arası transfer edilen tüm oyuncular sahadaydı. Herkes bu kadar yeni oyuncunun aynı anda sahada yer almasının takımı nasıl etkileyeceğini merak ederken maç başladı.
Maçın başlaması ile de ev sahibi ekip Samsunspor karşısında üstünlüğü ele aldı ve 14. Dakikada da sahalarda ender görülecek bir golle de 1 – 0 öne geçti. Çorum maçından itibaren takımın en zayıf halkası olan Gökhan Meral öyle bir çalım ve feyk yedi ki amatörde göremezsin böylesini.
İkinci yarıya Gökhan Meral – Ramazan Çevik değişikliği ile başlayan Samsunspor şansının da yardımı ile kazandığı penaltı ile beraberliği yakalarken kazandığı serbest vuruştan gelen topa Ahmethan Köse’nin kafa vuruşunu ağlarla buluşması ile de galibiyeti aldı.
Averaj hesaplarının yapıldığı Beyaz Grupta deplasmandan 3 puan ile dönmek güzel ama Ertuğrul Sağlam’ın takım üzerinde bu kadar değişiklik yaparak risk almasını anlayamadım. Burak Çalık’ın hazır olmadığı gözlenirken Muhsin ilk yarı vasat ikinci yarı iyiydi. Bahattin’de penaltıdan olsa da gol suskunluğunu bozdu. Biraz daha takım oyunu oynarsa katkısı da artacaktır.
Kısa bir sözüm de Samsunspor’da profesyonel olan şimdi Tarsus’ta oynayan mahallemin çocuğu Alperen Pak’a olacak. Pozisyonun içinde olmamana rağmen haklı olarak verilen penaltıda hakeme itiraz etmek sana mı kaldı?
Hakem demişken de iki söz de ondan söz etmeden olmaz. Faul pozisyonlarını iyi süzemedin. En doğru kararların verdiğin ve vermediğin penaltı pozisyonlarıydı.
Kalın Sağlıcakla…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum