Metin ATLI

Metin ATLI


Lig Yeni Başlıyor!...

21 Mart 2021 - 13:18

Ligde kalan son 8 maçın ilkinde lider Giresunspor’u ağırlayan Samsunspor geçen haftaki Altınordu maçı gibi 9 kişi kaldıktan sonra karşılaşmanın oynanmayan süreleri tamamlanırken 2 gol yiyerek sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Son oynadığı 4 maçta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak sadece 2 puan toplayabildi. Keçiörengücü maçı ile başlayan puan kayıpları Giresunspor maçı ile de sürdü.
Samsunspor’un kazanarak liderliğe oturmayı planladığı maç mağlubiyetle tamamlandı. Mağlubiyetin birkaç sebebi var. İlki takımın 9 kişi kalınması, ikincisi yapılan yanlış oyuncu değişiklikleri ve üçüncüsü maçın hakemi.
Onbir’e onbir oynandığı sürede yüzde 69’a yüzde 31 topla oynama ile rakibine bariz üstünlük sağlayan, rakibe pozisyon vermeyen Samsunspor’da aranan golün gecikmesi oyuncularda stres yaptı. Hücum anlamında en etkili oyuncuların oyundan alınması ve sahada gezen oyuncuların devam etmesi de golün bulunamamasında etkili oldu. Yasin Öztekin ve Gökhan Karadeniz’in oyundan alınmaları çok gecikti.
Kerem Can Akyüz ve İlyas Kubilay Yavuz’un gördüğü kırmızı kartlar gelecek olursak her ikisi de kasıt olmadan yapılan hareketlerin ardından geldi. Topa gelişine bakıldığı zaman Kerem Can Akyüz’ün pozisyonuna kırmızı kart verilebilir ama İlyas Kubilay Yavuz’un gördüğü kırmızı kart gerçekten çok ağır.
Ligin sonu yaklaştıkça belli ki masa başı oyunları da başlamış. Belli ki hakemler Samsunspor’a kart göstermek için fırsat kolluyorlar.
Bizim kimsenin korumasına ihtiyacımız yok. Kimsenin hakkının da elinden alının bize verilmesini de istemiyoruz.
Hakkımızı yemesinler, adaletli olsunlar yeter.  Bunun içinde bizim kulis yapmamız lazım.
Her puan kaybının ardından beklenen geri dönüş bir türlü gerçekleşmedi ancak hâlâ puan sıralamasında bir puan önde ikinci sıradayız. Buda bizi süper lige çıkarmaya yetiyor. Samsunspor için bugünden itibaren lig yeni başladı diyebiliriz. Her şeyi geride bırakıp sadece oynayacağımız maçlara odaklanırsak mutlu sona ulaşabiliriz.
Kalın Sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum