Metin ATLI

Metin ATLI


Göze Geldik!...

08 Nisan 2023 - 18:02

Son oynadığı 20 maçı kaybetmeyen ve 7 maçlık galibiyet serisi ile İzmir deplasmanına giden Lider Samsunspor'un rakibi Göztepe’ydi.
Tüm takımların olduğu gibi Göztepe'nin hedefi de Samsunspor karşısında galibiyet alarak liderin yenilmezlik serisine son vermekti.
Alim Öztürk'ün kırmızı kart Celil Yüksel’in sarı kart cezalısı olduğu müsabakaya teknik patron Hüseyin Eroğlu da önemli değişiklikler yaparak başladı.
Sakat ve cezalı olmadığı zaman tüm maçlarda ilk 11'de yer alan Kaptan Osman Çelik yedek kulübesinde yer alıyordu.
Samsunspor maça çok etkisiz başladı ve kendi sahasında yaptığı pasların ardından atılan uzun toplarla rakip kalede pozisyon yakalamaya çalıştı.
Buna karşılık Göztepe'de sert oyunu ve Samsunspor savunmasının arkasına attığı toplar ile gol bulmaya çalıştı.
9. dakikada kullanılan serbest vuruşun ardından Samsunspor ağlarına giden topta hakem golü verse de VAR’ın uyarısı ile ofsayt olduğu için gol geçersiz sayıldı.
Göztepe'nin savunmanın arkasına sarkarak yakaladığı pozisyonlarda kaleci Szumski ve rakibin beceriksizliği ön plana çıktı. Koskocaman 45 dakikada Samsunspor rakip kalede bir pozisyon yakalayamadan soyunma odasına gitti.
İkinci yarıya Cihan'ı oyundan alarak Yusuf Emre'yi sahaya süren teknik direktör Eroğlu daha sonra gelen Göztepe golünün ardından üst üste yaptığı değişikliklerle oyunda üstünlüğü ele geçirmeye çalışsa da Samsunspor yakaladığı 1-2 pozisyonu da gole çeviremeyince sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
Hemen hemen herkesin Samsunspor'un şampiyonluğunu kabul ettiği gerçeği ortada.
Samsunspor'un 7 maçlık serisi ve Göztepe deplasmanından alınacak bir galibiyetin ardından Salı günü içeride oynanacak Tuzlaspor maçında matematiksel olarak da Süper Lig garantilenmiş olabilirdi ancak bu mağlubiyet şampiyonluk turunu Keçiörengücü maçına erteledi diyebiliriz.
Ben de daha önceki yazdığım iki köşe yazısında Samsunspor'un Süper Lig'e çıkmayı matematiksel olarak Keçiören maçında alacağı galibiyetle garantileyebileceğini yazmıştım.
Temennim Göztepe'den alınan bu mağlubiyetin takımımızı kendine getirmesi ve sahasında oynayacağı Tuzlaspor ve Keçiörengücü maçlarını kazanarak Süper Ligi haftalar önceden garantilemesidir.
23 Nisan pazar günü oynanacak karşılaşmada Samsunsporlu taraftarlar 3 Bayramı 1 arada yaşayabilir.
Göztepe maçının özellikle ilk yarısında Samsunspor'u tanıyamadım. Taktik bile olsa bu kadar etkisiz oyun şampiyonluğa oynayan ve lider takıma yakışmadı.
Hüseyin Eroğlu'nun aldığı iki mağlubiyetin de İzmir'de olmasına bir anlam veremedim.
Bu maçtan ders çıkarılıp göze geldik diyerek önümüze bakmamız gerekir.
Daha gür sesle Şampiyon Samsunspor.

Kalın sağlıcakla…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum