Reklam
Reklam
Metin ATLI

Metin ATLI


Geri Sayım Başladı

20 Şubat 2020 - 18:51

Manisa deplasmanda kazandığı sezonun derbisinin ardından şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj sağlayan Yılport Samsunspor sahasında oynadığı Amed SF maçını farklı kazanırken Konya’dan gelen haber ile daha da mutluluğu ikiye katlandı. Şampiyonluk yarışında Samsunspor’un rakibi olan Manisa FK deplasmanda oynadığı 1922 Konyaspor ile berabere kalarak 2 puan bırakmıştı.
Yirmi dördüncü hafta geride kalırken Samsunspor ile Manisa FK arasında ki puan farkı yediye çıkarken adeta kırmızı beyazlı ekibimiz zirve yarışında tek kaldı diyebiliriz. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki futbol rehaveti affetmez. Ertuğrul hoca da her konuşmasında bu konuyu dile getirerek işi sıkı tutacağını belirtiyor. Tecrübesi ve elinde bulunan geniş kadroyu iyi değerlendirerek mutlu sona erişileceğimizden şüphem yok.
Geride kalan 10 haftada 7 puanı eritmek ve ikili averajda öne geçebilmek için puan farkı yapması gerektiğini de dikkate alırsak Manisa FK’nın bu farkı kapatacağına ihtimal vermiyorum. Sahalarında bize yenildikten sonra umutlarının azalırken Konya’da aldıkları beraberliğin ardından sadece play-off hesapları yapacaklarını düşünüyorum.
Bu saatten sonra ipler Samsunspor’un elinde. Ligler 25 Nisan’da bitecek olsa da Yılport Samsunspor’un rakiplerinden daha iyi bir performans göstererek 3-4 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan edeceğine inanıyorum.
Şimdi geri sayım başladı. Sadece süre belli değil.
Kısaca dünkü maça değinecek olursak cezalı ve sakat oyuncuların yer almadığı Amed SF maçının 3-0 kazanan Samsunspor, Pazar günü deplasmanda oynayacağı Kırklarelispor karşılaşmasını kayıpsız geçerek zirve için bir basamak daha yükselmiş olacaktır.
Tarihin tozlu raflarında kaybolmaya aday olan Samsunspor’a sahip çıkarak şampiyonluk şarkıları söyleten başkan Yüksel Yıldırım olmak üzere herkese katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.
Kalın Sağlıcakla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum